Întrebat dacă va participa la procesul de privatizare al companiei TAROM, în cazul în care se va lua această decizie, şeful Blue Air a răspuns: „Să vedem în ce condiţii”.
„Nu spunem nici da nici nu. Problema este dificilă. Chiar dacă TAROM sau Blue Air nu ar mai exista sau ar avea probleme, ar fi foarte dificil pentru actualii operatori din piaţă să preia traficul respectiv. Am avut discuţiile acestea la începutul lui 2013, inclusiv cu Wizz Air. Ne interesa să nu sufere pasagerii care au cumpărat bilete şi ei ne-au spus că nu au posibilitatea să preia volumul din trafic. Există riscul ca atunci când una dintre companiile care operează aici să nu mai poată continua operarea să apară un operator mult mai puternic – cum s-a întâmplat în Ungaria, când Malev a dispărut şi s-a cam dat peste cap situaţia acolo din punct de vedere al operatorilor locali. Este bine că se încearcă – sper să se şi reuşească – să se găsească o soluţie la TAROM. Soluţii sunt, dar sunt mai greu de pus în practică. Sperăm să fie o intervenţie politică benefică în cazul de faţă, deoarece ei decid pe final – având Ministerul Transporturilor majoritar în structura acţionariatului”, a mai spus directorul general al Blue Air, potrivit Agerpres.
CITEŞTE ŞI Ameninţări cu GREVĂ la TAROM de CRĂCIUN. Angajaţii spun că avioanele vor rămâne la sol
Referitor la planurile pentru 2015, Gheorghe Răcaru a spus că acestea vizează consolidarea pe piaţă şi nu o extindere necontrolată.
„Strategia noastră, cel puţin pe un termen apropiat, este să ne consolidăm operarea, lucru pe care l-am început anul acesta, şi cel puţin pentru anul viitor este de consolidare. Dacă există oportunităţi, cum au apărut anul acesta în piaţă, nu ezităm, dar nici nu vrem să avem o extindere necontrolată, care practic va impacta asupra rezultatelor”, a precizat el.
Blue Air este singura companie de transport aerian cu capital 100% românesc şi a fost lansată în decembrie 2004. În anul 2013, compania Blue Air a fost preluată de un nou acţionariat.