În cadrul conferinţei care a marcat închiderea proiectului ‘Dezvoltarea sistemului informatic medical prin servicii de e-sănătate în beneficiul locuitorilor judeţului Prahova’, acesta a fost finanţat prin Programul Operaţional Sectorial ‘Creşterea Competitivităţii Economice’, valoarea totală eligibilă fiind de 4.400.000 lei.
Prin implementarea acestui proiect s-a dorit realizarea unui sistem informatic integrat care să asigure cetăţenilor, dar şi personalului medical accesul la servicii informatice de tip e-sănătate.
Practic, personalul medical va avea acces rapid la informaţiile medicale ale pacientului, fapt care va conduce la creşterea calităţii actului medical.
Managerul de proiect, Ion Florea, a arătat în intervenţia sa că pe durata implementării proiectului a întâmpinat o serie de dificultăţi legate, printre altele, de calitatea resurselor IT ale spitalelor, dar şi de o serie de diminuări bugetare operate de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
„Pe durata implementării proiectului, am întâmpinat o serie de dificultăţi legate de faptul că procedurile de achiziţie a serviciilor au durat mai mult decât se planificase, iar resursele IT ale spitalelor sunt învechite şi insuficiente. Programul a asigurat doar în parte rezolvarea dotărilor, dat fiind faptul că, în urma evaluării proiectului de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, au fost operate diminuări cu 300.000 lei la achiziţii servere, calculatoare, 600.000 lei la software, licenţe, 600.000 lei aplicaţii informatice”, a spus sursa citată, potrivit Agerpres.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti este cea mai mare unitate sanitară cu paturi din Prahova, având peste o mie de paturi. Spitalul de Pediatrie Ploieşti are o capacitate de 135 de paturi, iar cel de la Băicoi are 130 de paturi, conform documentelor aferente proiectului.