Condiţii MIZERABILE în Universitatea din Bucureşti. Studenţii i-au scris preşedintelui ales Klaus Iohannis

Studenţii s-au săturat să îndure frigul din sălile de curs, acolo unde temperatura de multe ori nu depăşeşte 15 grade. Aceştia spun că sălile de curs sunt pline de mucegai şi igrasie, iar atunci când plouă, apa se scurge direct prin tavan. Pentru că nimeni nu ia măsuri, tinerii au trimis o scrisoare deschisă către preşedintele ales Klaus Iohannis privitoare la nenumăratele nereguli şi abuzuri la care studenții sunt supuşi la Universitatea din București.
Alina Costache
12 dec. 2014, 08:32
Condiţii MIZERABILE în Universitatea din Bucureşti. Studenţii i-au scris preşedintelui ales Klaus Iohannis

Societatea Studenților Universității București a trimis zilele trecute o scrisoare către preşedintele Klaus Iohannis. Reprezentaţii studenţilor spun că Universitatea din București a transmis Ministerului Educației o cifră de școlarizare mult mai mare față de condițiile optime pe care le poate oferi. În acest sens, mii de studenți, cadre didactice și personal auxiliar riscă să facă diverse boli pulmonare din cauza faptului că în afară de centrala pe care o are în dotare, Universitatea nu a luat în considerare niciodată încălzirea electrică.

Mai mult decât atât, ei spun că „în sediul din Pitar Moș al Facultății de Limbi Străine şi în sediul de la Piaţa Leu plouă în sălile de curs, temperatura în luna decembrie nedepășind 15 grade. Sălile sunt pline de mucegai și igrasie, iar când plouă apa curge în sălile de curs”.

George Velcea, Preşedinte SSUB (Societatea Studenţilor Universităţii Bucureşti), spune că în acest moment, „majoritatea căminelor şi facultăților din Universitatea din București au devenit focare de infecţie, bombe cu ceas pentru cei care locuiesc, învaţă sau lucrează aici”.

„Am solicitat rectoratului utilizarea fondurilor în a echipa sălile urgent cu echipamente de încălzire electrice sau suspendarea cursurilor. Riscul la care sunt supuși studenții și profesori poate fi fatal. De altfel, am solicitat în nenumărate rânduri rezolvarea situaţiei dezastruoase a căminelor, dar în zadar.

Taxele de şcolarizare sunt prea mari, dacă doresc internet în cămine, studenţii sunt obligaţi să încheie contracte cu un „anumit” furnizor de internet, șoarecii şi gândacii sunt la iei acasă în căminele şi campusurile universităţii, persoane care nu studiază la UB ocupă clandestin locurile studenţilor în cămine, băile din cămine şi facultăţi nu au săpun sau hârtie igienică, fiindcă acestea sunt furate de angajaţii universităţii, iar abuzurile sunt omniprezente. Studenţii stau de multe ori, zile în şir fără apă caldă sau căldură, universitatea motivând că e vina furnizorilor, dar fără să îi tragă pe aceştia la răspundere”, scrie Velcea ]n scrisoarea adresată lui Klaus Iohannis.

Studenţii îşi pun toate speranţele în noul preşedinte ales.

„Noi, studenţii şi tinerii am crezut în schimbare, am crezut şi încă mai credem că ne puteţi oferi o Românie normală şi sperăm să nu fim nevoiţi să plecăm din patria noastră dragă, în pribegie din pricina dinozaurilor avizi de bani, putere şi care trec peste orice pentru a-şi atinge scopurile obscure.

Avem încredere că veţi schimba România, dar schimbarea trebuie să se facă în primul rând în educaţie. Dacă la cea mai bine cotată universitate din România se întâmplă astfel de lucruri fără precedent, ce pretenţii să mai avem de la sistemul de educaţie?

Am sesizat şi alte instituţii ale statului, însă dumneavoastră, domnule Preşedinte, sunteţi ultima noastră speranţă că România va deveni o ţară normală, unde studenţii şi tinerii îşi vor găsi un viitor mai bun, un viitor luminos, un viitor în care să li se ofere condiţii decente şi normale de studiu. Vă rugăm atât pe dvs, cât şi pe reprezentanţii celorlalte instituţii abilitate să nu închideţi ochii, să verificaţi şi să vă implicaţi în rezolvarea acestei situaţii incalificabile care are loc la Universitatea din Bucureşti”, se arata in scrisoare.

Marţi, începând cu ora 15.30, sute de studenţi ai Universităţii din Bucureşti vor protesta în incinta Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, unde îşi are sediul şi Rectoratul pentru a trage un semnal de alarmă. Tinerii spun că vor calitate la Universitatea din Bucureşti, nu condiţii ca în evul mediu.

Studenţii au cerut şi vor cere şi marţi demisiile celor care au distrus universitatea, cei care ani în şir şi-au urmărit doar
propriile interese şi au dus cea mai prestigioasă instituţie de învăţământ superior din România în cea mai neagră perioadă din
istoria sa. Cer demisiile rectorului Universităţii din Bucureşti, dl Prof. Mircea Dumitru, prorectorului UB, doamna Prof. Maria Voinea, dl. Liviu Papadima şi Directorul responsabil de cămine şi cantine, dl Florin ION.

Studenţii sunt supăraţi pe conducerea universităţii, iar de miercuri au decis să poarte banderole albe la braţ pentru că au intrat în grevă japoneză în semn de protest. Ei îl acuză pe rectorul Universităţii Bucureşti că merge mereu la conferinţe internaţionale pe banii universităţii, în loc să repare sălile de curs, astfel încât studenţii şi profesorii să nu-şi mai pună zi de zi viaţa în pericol.

Citeşte şi Pricopie către studenţi: Universităţile nu produc şomeri, sunt convins că veţi avea locuri de muncă

Dacă nu vor reuşi să obţină nimic la negocierile de miercuri cu conducerea universităţii, atunci ei sunt decişi să ceară demiterea rectorului Universităţii Bucureşti şi să protesteze în stradă.

Citeşte şi Studenţii români plătesc TAXE de ŞCOLARIZARE din ce în ce mai mari. Vezi HARTA celor mai scumpe facultăţi

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Anunțul momentului pentru toți clienții Digi RCS RDS, Vodafone și Orange. A devenit obligatoriu în România
Capital.ro
Se TAIE ajutoarele. Statul nu mai plătește niciun ban. Nu poți refuza scrisoarea
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Românii care merg în Grecia, sfaturi de aur. Cum să nu risipească banii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
VERDICT BĂSESCU. Nimeni nu credea că vom trăi momentul: N-a picat din cer
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat din Iași cercetat pentru muncă forțată a trei persoane cu dizabilități
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'