BUGETUL intră în plen pe 19 decembrie. Dezbaterile, inclusiv în ziua în care IOHANNIS depune jurământul

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au stabilit, sâmbătă, calendarul dezbaterii proiectului de buget pe 2015. Proiectul va intra în dezbaterea plenului Parlamentului vineri, 19 decembrie, iar discutarea acestuia va avea loc inclusiv pe 21 decembrie, ziua în care Klaus Iohannis va depune jurământul.
Iulian Tudor
13 dec. 2014, 09:48
BUGETUL intră în plen pe 19 decembrie. Dezbaterile, inclusiv în ziua în care IOHANNIS depune jurământul

Vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a declarat, după şedinţa conducerii celor două Camere, că de sâmbătă până luni la ora 12,00 parlamentarii vor putea depune amendamente la bugetul de stat, iar luni probabil va fi un Birou Permanent reunit legat de restructurarea Guvernului.

‘Şedinţa Birourilor Permanente reunite a avut ca obiect stabilirea programului de dezbatere a proiectului de buget de stat şi proiectul legii asigurărilor sociale de stat pe 2015. Conform deciziilor luate de Birourile Permanente reunite, de astăzi până luni la orele 12,00 se vor depune amendamente de către grupurile parlamentare. Luni va avea loc centralizarea şi gruparea amendamentelor cu ordonatorii principali de credite în aşa fel încât marţi de dimineaţă să aibă loc şedinţele comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pe diverse domenii în prezenţa miniştrilor pentru domeniile respective’, a spus Dumitrescu, la finalul şedinţei Birourilor Permanente reunite de sâmbătă, citat de Agerpres.

BUGET 2015 pentru DNA, mai mic decât a cerut Kovesi. Ponta: DNA primeşte 22 de milioane de euro

El a precizat că dezbaterea în cadrul Comisiei reunite de buget-finanţe va începe de miercuri, urmând ca joi seara să fie formulat raportul.

Miercuri începe dezbaterea în Comisia de buget, finanţe a Camerei şi Senatului, dar există o solicitare aprobată din partea Birourilor Permanente reunite ca, de fapt, cele două comisii să poată să înceapă să lucreze de marţi. De ce? Sunt o serie de aspecte ale bugetului care sunt mari consumatoare de timp, care pot fi făcute înainte de a avea avizele de la Comisiile de specialitate. Joi, la sfârşitul programului, până când se va putea, târziu, de obicei se lucrează foarte intens în Comisiile de buget-finanţe, astfel încât joi seara să fie depus raportul’, a mai afirmat vicepreşedintele Senatului.

Potrivit acestuia, joi va fi o şedinţă a Birourilor Permanente reunite în care se vor stabili timpii alocaţi pentru dezbaterea în plen. 

Guvernul a aprobat proiectul legii bugetului de stat pe 2015. Ponta: Nu vor fi taxe noi anul viitor VIDEO

Dezbaterea în plen va începe vineri dimineaţă şi se va desfăşura şi duminică, ziua în care depune jurământul Klaus Iohannis.

Joi, noi vom avea o şedinţă a Birourilor Permanente reunite în care se vor stabili care vor fi timpii alocaţi pentru dezbatere, aceasta începând vineri dimineaţă la ora 9,00. Se va desfăşura vineri, sâmbătă, duminică, cu speranţa că vom putea să adoptăm duminică bugetul, dacă nu, când vom putea să-l adoptăm. Duminică avem, de asemenea, o şedinţă solemnă pentru depunerea jurământului de către preşedintele ales, Klaus Iohannis. Obiectivul este intrarea în 2015 cu bugetul aprobat în mod legal în Parlament şi promulgat’, a explicat Dumitrescu.

Dumitrescu a anunţat şi că este posibil să fie o şedinţă a Birourilor Permanente reunite luni dimineaţă, privind Guvernul restructurat.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
O ciocolată l-a lăsat fără permis. E incredibil ce a pățit un șofer
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Prim-ministrul ceh critică dur „misiunea de pace” a lui Viktor Orban la Moscova și Beijing
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'