Astfel, societetea de brokeraj vrea să realizeze emisiuni de produse structurate, având la bază mărfuri, valute, acţiuni, indici bursieri, titluri de stat şi fonduri de investiţii, fără ca enumerarea să fie limitativă, se arată într-un raport al SSIF Broker transmis vineri Bursei.
„Considerăm că prin aceste iniţiative de lansare de produse noi, coroborate cu eforturile depuse în vederea implementării unui nou program de gestiune al clienţilor, a unei noi platforme de tranzacţionare şi lansarea unui nou site, conducerea SSIF Broker doreşte să răspundă atât aşteptărilor acţionarilor cât şi aşteptărilor clienţilor”, se menţionează în raport.
SSIF Broker, singura societatea de brokeraj listată la Bursa de la Bucureşti, a raportat pentru anul trecut pierderi de 15,39 milioane lei, după ce în anul precedent a înregistrat un profit de 6,65 milioane lei.
Pierderile au fost cauzate de constituirea unor provizioane suplimentare de 5 milioane lei pentru acoperirea riscului de pierdere a unui procesul penal intentat fostei angajate a sucursalei Deva a SSIF Broker, Adriana Constantin. Totodată, firma a fost nevoită să ajusteze în contabilitate valoarea portofoliului, din cauza scăderii bursei de anul trecut, operaţiune care a influenţat negativ profitul firmei cu suma de 11,8 milioane lei.
SIF Muntenia este cel mai mare acţionar al fimei, cu o deţinere de 12,53%. În acţionariat se mai regăseşte Ioan Carţiş, cu un pachet de 8,25% din titluri, şi firma de transport Intervalco Baia Mare, cu 5,21%.
Acţiunile BRK au fost tranzacţionate vineri la un preţ de 0,1165 lei, iar la această cotaţie capitalizarea firmei este de 39,45 milioane lei (nouă milioane euro).
Speculatorii de la BVB au vizat încă de anul trecut produsele structurate deoarece aceste titluri înregistrează variaţii mai ample de preţ faţă de oscilaţia cotaţiei activului suport pe care au fost emise. Astfel, câştigul şi pierderea potenţială pe produse structurate sunt mai ridicate decât dacă ar fi tranzacţionate direct activele pe care au fost construite aceste titluri.