Oprescu dă jos bannerele PDL-ului

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a vorbit la România TV despre bannerele montate de PDL în Bucureşti, pentru a arăta cu degetul spre reprezentanţii opoziţiei greviste, despre viitoarele alegeri locale şi despre cum ar vrea să funcţioneze lucrurile în cel mai important oraş al ţării.
Romania TV
02 mart. 2012, 21:28
Oprescu dă jos bannerele PDL-ului

Curăţenie generală în Capitala împânzită de afişe şi bannere electorale. Primarul Sorin Oprescu a declarat pentru România TV că toate bannerele şi afişele din Bucureşti vor fi date jos, deoarece sunt ilegale.

„O să le dau jos pentru că nu respectă regulile date de Ministerul Dezvoltării în urmă cu un an. O să le curăţ pentru că sectoarele nu au nicio calitate să dea aprobări pentru aşa ceva. Şi aşa urmează luna curăţeniei, dracii îi mănâncă. Nu aţi văzut cum arată şi stâlpii la ăştia doi? E unul care lipeşte în tot oraşul afişe cu «sap puţuri». Are mii de afişe, dar nu l-am găsit niciodată. El sapă puţuri, dobitocul ăsta, pe toţi stâlpii. Pe Aerogării nici nu se circulă, dar am «sap puţuri» pe toţi stâlpii”, a spus Oprescu.

Sorin Oprescu nu se teme de alegerile locale indiferent de contracandidaţii pe care îi va avea: „Prigoană (Silviu Prigoană, posibil candidat din partea PDL, n.r.) e un om cu care m-am înţeles bine. Eu îi respect pe toţi, sunt contracandidaţi, e democraţie, să vină să spună ce au făcut, ce vor, iar lumea hotărăşte dacă vor vrea să merg înainte cu dânşii şi să le fac un Bucureşti în care să trăiască, nu doar să locuiască. Dacă vor să ne purtăm ca nişte lorzi, aşa mă port. Dacă vor să mergem în cartier în spatele blocului, nicio problemă, că doar n-o să stau să mă denigreze”.

Capitala asta, am vrut, n-am vrut, s-a dezvoltat spre nord. În câţiva ani, cel mult 10, se va uni cu Ploieştiul, o să vedeţi. Primele două, trei rânduri de gospodării sunt deja construite pe DN 1″, a adăugat primarul general al Capitalei.

Sorin Oprescu este de părere că există discrepanţe prea mari între sectoarele Capitalei. „În toţi anii ăştia s-au creat dezechilibre. Nu poţi să construieşti şcoli sau grădiniţe cu ghiotura într-un sector. Apoi sunt problemele de circulaţie, toată lumea vorbeşte de circulaţie. Când am început să dau terminarea unei serii de lucrări s-a zis «a continuat proiectele nostre». Care proiectele voastre, bă? Că sunt ale oraşului! Ce era să fac? Să mă uit la Podul Basarab şi să zic „hahaaa, nu-l fac, că e al lui Băsescu”? Sau să mă uit la groapa de la stadion şi să zic «nu-l fac că nu e proiectul meu»?”.

Edilul Capitalei speră să beneficieze de sprijin din partea guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu, care a şi fost invitat să vadă conceptul Bucureşti 2035: „Pe premier l-am invitat să ia la cunoştinţă ce planuri avem. Eu sper să fie receptiv pentru că am probleme legate de încălzirea populaţiei. A crescut întreţinerea, dar nu a crescut mai mult de 170 de lei pe gigacalorie participarea cetăţeanului. 300-350 de milioane de euro subvenţia se duce într-o poveste fără sfârţit. Dacă ăştia vor merge înainte cu gigacaloria… Trebuie să hotărască. Guvernul, Ministerul Comerţului… Îmi dă CET-urile şi îmi produc eu în parteneriat public privat, fără să crească gigacaloria, cu această subvenţie un număr de ani de acum înainte. Dar nu să ne ţină ca pe Nina Balerina, că nu se poate şi cu varza-n mână, şi cu sufletu-n rai, şi crăcănat în barcă”.

Sorin Oprescu crede că sunt anumite interese ca RADET să dea faliment: „În 2002 ANRE stabileşte un contract cadru care spune că tu, primărie, trebuie să plăteşti gigacaloria la 15 zile. Or, primăria adună banii doar în 45 de zile. Te duci cu banii, dar întâi se plătesc penalităţile, apoi o parte din consum şi, dacă mai rămâne ceva, le aruncă la RADET. Eu mă duc o dată la 45 de zile cu o servietă cu milioane, milioane care sunt ale oamenilor, şi o arunc peste un gard. Se duc aiurea banii ăştia pe nişte penalităţi. Datoria vine din 1995, nu ştiu pe ce au făcut-o, pe brice, pe ace. Eu o plătesc, dar nu aşa, să mă prosteşti în faţă, că nu mai merge. Ei vor să bage în faliment RADET, să-l ia, dar eu să plătesc în continuare şi penalităţi, şi datorii. Nu se poate! Asta vor firmele astea pe care eu le-aş închide mâine. Aş spune n-am nevoie Elcen de tine. Am eu CET-urile mele”.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'