Încă şase ani la cârma Rusiei. Vladimir Putin, ales preşedinte din primul tur VIDEO

Vladimir Putin se întoarce la Kremlin. Putin a câştigat alegerile prezidenţiale de duminică din Rusia cu 63,75% din voturi, potrivit rezultatelor anunţate după numărarea a aproximativ tuturor voturilor.
Romania TV
04 mart. 2012, 17:02
Încă şase ani la cârma Rusiei. Vladimir Putin, ales preşedinte din primul tur VIDEO

Putin a obţinut 63,75% din voturi după centralizarea rezultatelor de la 99,3% din secţiile de votare, potrivit datelor anunţate de Comisia Electorală Centrală.

Pentru Putin au votat 45,1 milioane de cetăţeni.

Principalul rival al lui Putin, liderul comunist Ghennadi Ziuganov, a obţinut 17,19% din voturi.

Pe locul al treilea se clasează miliardarul independent Mihail Prohorov, cu 7,84% din sufragii, învingându-l pe veteranul ultranaţionalist Vladimir Jirinovski, creditat cu 6,23 procente. În fine, Serghei Mironov se află pe ultima poziţie cu doar 3,85% dintre voturile exprimate.

Prezenţa la urne a fost de 65,3%.

După anunţarea primelor rezultate, Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev şi-au făcut apariţia în faţa celor peste 100.000 de susţinători, reuniţi într-o piaţă din apropiere de Kremlin, relatează AFP.

Putin le-a mulţumit alegătorilor care nu au permis „distrugerea statutului rus”. „Alegătorii noştri ştiu să facă diferenţa între dorinţa de reînnoire şi provocările politice al căror scop este distrugerea statului”, a declarat el, referindu-se la manifestaţiile opoziţiei.

Câştigător încă din primul tur al alegerilor prezidenţiale din Rusia, Putin, cu ochii în lacrimi, a declarat că a „câştigat o luptă onestă”. „Am câştigat o luptă deschisă şi onestă”, a declarat el, cu lacrimi în ochi, potrivit imaginilor difuzate în direct de televiziunile ruse.

Alegerile prezidenţiale din Rusia au început sâmbătă, la 20.00 GMT (22.00 ora României), când s-au deschis urnele în Extremul Orient, şi s-au încheiat duminică, la 21 de ore mai târziu, când s-au închis ultimele secţii de votare din enclava Kaliningrad ( 19.00 ora României).

Alegerile s-au desfăşurat în general fără incidente majore, deşi opoziţia a denunţat mai multe fraude electorale.

Putin a anunţat încă dinainte de ziua votului că, în cazul unei victorii, îl va numi premier pe Dmitri Medvedev. Noul mandat de preşedinte va fi de 6 ani.

Fost KGB-ist, Vladimir Putin a intrat în viața publică în 1999, când a fost numit de către Boris Elțin premierul Rusiei. Ulterior, el a câştigat alegerile prezidenţiale.

În timpul mandatelor sale, Putin a reuşit să scoată Rusia din faliment și să o aducă din nou în rândul marilor puteri mondiale. Sub conducerea lui, țara a avut o creștere economică fără precendent.

După expirarea celor două mandate, Putin l-a propus pe Dmitri Medvedev pentru președinția țării, iar rocada i-a permis să rămână la putere, fiind numit prim-ministrul Rusiei.

Spynews
Mireasa - Capriciile iubirii. Situația Ramonei, motiv de discuție în casa băieților. A recunoscut că are un copil. Ce părere are Ionuț despre ea
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Cele 6 zodii care vor avea cea mai bună toamnă din viața lor. Belșug și opulență în viitorul lor
Capital.ro
Se confiscă banii românilor. Trebuie să declari și să plătești la stat: „Efectul va fi vizibil”
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Veste minunată pentru români! SCAD ratele la creditele bancare
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Sărbătoare mare în familia unui fost cuplu de la Insula Iubirii! Fetița lor, Emma a împlinit doi ani
Spynews
Arestări masive într-o grupare acuzată de legături cu frații Tate! Cum au ajuns mafioții italieni să invadeze țara noastră cu camioane pline de droguri
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
După Roxana Dobre, şi sora lui Salam a păţit-o GRAV! S-a ajuns la păruială şi înjurături
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, medalie de bronz în proba de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
Capital.ro
Devine interzis în România. S-a dat ordin în toate țările UE de la 1 ianuarie 2025
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Probleme Tehnice pentru un Avion Ryanair care S-a Întors la Otopeni după Decolare. Procedura de Urgență a fost Declanșată
MediaFlux
BANI EUROPENI pentru persoanele cu venituri mici. Cine poate lua
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?