6 a.m. Dormi un pic mai mult. Somnul nu îţi afectează doar metabolismul, ci şi starea ta de spirit pe parcursul întregii zile. În loc să apeşi butonul de snooze în fiecare dimineaţă, mai bine îţi setezi alarma cu o oră mai târziu. Ai nevoie de cel puţin opt ore de somn pe zi, pentru a gândi coerent şi a funcţiona bine, scrie unica.ro care citează Yahoo Health.
7 a.m. Fă exerciţii. Cel mai bun mod de a-ţi începe ziua este făcând mişcare. Exerciţiile făcute la prima oră îţi dau energie toată ziua.
8 a.m. Mănâncă un mic-dejun bogat în proteine. Micul dejun chiar este cea mai importantă masă a zilei şi nu doar pentru că îţi dă energie. Studiile au arătat că oamenii care nu mănâncă dimineaţa au un risc de patru ori mai mare de a deveni obezi. Specialiştii recomandă să consumi cât mai multe proteine, pentru ca nivelul de zahăr din sânge să fie mai uşor de controlat în timpul zilei.
9 a.m. – Spală-te pe dinţi. După ce ai făcut sport şi ai mâncat, spală-te pe dinţi. Este recomandat să nu faci asta imediat după ce ai băut cafeaua, pentru că aciditatea care va rezulta după îţi va slăbi smalţul. Cel mai sigur este să aştepţi 30 de minute după fiecare masă.
10 a.m. Renunţă la gustare. O gustare sănătoasă te ajută să menţii greutatea ideală şi să scapi de senzaţia de foame, dar micul dejun şi prânzul sunt foarte apropiate, aşa că nu ai nevoie de nimic între ele.
11 a.m. Fă-ţi planuri pentru prânz. Cu cât eşti mai aproape de ora prânzului, cu atât eşti mai înfometată şi ai tendinţa de a lua decizii nesănătoase când te aşezi la masă. De aceea este recomandat să hotărăşti ce vei mânca de la ora 11, când încă nu îţi este foarte foame.
Citeşte mai mult pe unica.ro