Ministrul Muncii: Traian Băsescu s-a pensionat la limită de vârstă, fiind încadrat la grupa I de muncă VIDEO

Ministrul Muncii, Rovana Plumb a declarat că fostul preşedinte Traian Băsescu are statutul de pensionar din 4 noiembrie 2014, atunci când s-a pensionat ca urmare a atingerii vârstei de 63 de ani. De asemenea, Băsescu are un plus la pensie pentru că a lucrat în condiţii deosebite timp de 12 ani.
Filip Stan
06 ian. 2015, 19:53
Ministrul Muncii: Traian Băsescu s-a pensionat la limită de vârstă, fiind încadrat la grupa I de muncă VIDEO

„Din informaţiile pe care le am de la Casa Naţională de Pensii, s-a pensionat la limită de vârstă, pe data de 4 noiembrie anul trecut. Din câte ştiu, tot din informaţiile primite de la Casa Naţională de Pensii, beneficiază şi de prevederile legii privind încadrarea în grupa I de muncă, datorită faptului că a lucrat în condiţii deosebite o perioadă de peste 12 ani”, a declarat Rovana Plumb.

Ea a adăugat că pensia preşedintelui respectă principiul contributivităţii. „Pensia este stabilită conform legii, în funcţie de contribuţia avută la bugetul asigurărilor sociale”, a precizat ministrul Muncii.

Indemnizaţia de care beneficiază Traian Băsescu în calitate de fost şef al statului este separată de pensia, deoarece indemnizaţia respectivă nu depinde de statutul pe piaţa muncii al beneficiarului. Glumind, Rovana Plumb a spus că Băsescu este îndreptăţit să primească şi bilete gratuite pentru a merge la băi. „Poate să meargă la tratament balnear”, a mai spus Plumb.

Traian Băsescu este pensionar din data de 4 noiembrie 2014. Fostul preşedintele s-a retras din câmpul muncii în ziua când a împlinit 63 de ani, înainte de a părăsi Palatul Cotroceni.

În declaraţia de avere depusă la încheierea mandatului de preşedinte, din data de 21 decembrie 2014, Traian Băsescu a trecut, la capitolul venituri, pensia primită pe lunile noiembrie şi decembrie, în valoare de 5.166 RON.

Fostul şef al Casei Naţionale de Pensii, Doina Pârcălabu, a declarat la România TV, că legea nu are prevederi exprese pentru funcţia de preşedinte al statului, prevederile acesteia fiind aceleaşi pentru toţi cetăţenii.

„Din punct de vedere al încasării drepturilor de pensie, trebuie spus că decizia de pensionare stabileşte data de la care curg drepturile de pensii, în sensul că cererea nu a fost instrumentată decât în momentul în care sunt îndeplinite condiţiile cumulative: stagiul minim şi condiţiile de vârstă. Plata pensiei se face imediat din luna următoare”, a explicat Pârcălabu, adăugând că interdicţia cumulului de venituri a fost eliminat prin lege anul trecut.

Potrivit România TV, venitul total de pensionar al lui Traian Băsescu se va ridica la 8.200 de lei, prin aplicarea cumulului de venituri – pensia în urma funcţiilor deţinute (2.500 lei) şi indemnizaţia de fost şef al statului, stabilită prin lege (5.700 lei).

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
UE a dat ordin. BNR schimbă legea. Numai câte 10 persoane au voie!
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Schimbare majoră pentru toți românii. Apare un nou CNP
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, interviu de colecție după succesul de la Paris. Campionul olimpic le-a transmis un mesaj tinerilor din România: „Am făcut copilul din mine foarte fericit”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de terenuri, case sau mașini. S-a dat ordin: Trebuie să plătească!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Hezbollah a lansat zeci de rachete în nordul Israelului ca răspuns la un atac israelian
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?