Darius Vâlcov: Peste 20.000 de locuri de muncă vor fi create prin măsuri de ajutor de stat

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) va continua în 2015 politica ajutorului de stat, care va duce la crearea a cel puțin 20.000 de noi locuri de muncă prin două scheme de ajutor de stat, a declarat joi ministrul Darius Vâlcov, la finalul întâlnirii cu premierul Victor Ponta la sediul MFP, potrivit Agerpres.
Filip Stan
08 ian. 2015, 13:34
Darius Vâlcov: Peste 20.000 de locuri de muncă vor fi create prin măsuri de ajutor de stat

Vâlcov a precizat că la jumătatea lunii februarie vor fi semnate la Guvern acorduri cu 30 de companii, care vizează crearea a 3.000 de noi locuri de muncă, în urma solicitărilor depuse până acum.

Cele două scheme de ajutor de stat la care a făcut referire oficialul MFP sunt multianuale și autoritățile estimează circa 1.700 de companii beneficiare pentru prima schemă, care va duce la crearea a 35.000 locuri de muncă și 150 de beneficiari pentru cea de-a doua schemă de ajutor de stat.

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit joi cu conducerea MFP, la sediul instituției, iar obiectivele principale ale MFP pentru 2015 vor fi combaterea evaziunii fiscale și rezultate suplimentare în colectarea veniturilor, combaterea birocrației și continuarea proiectelor de informatizare, precum și finalizarea noului Cod Fiscal și a noului Cod de procedură fiscală și transmiterea acestora către Parlament, astfel încât să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016.
În afara acestor priorități, Vâlcov a afirmat că în 2015 intenționează să modifice Legea finanțelor publice, Legea finanțelor publice locale și Legea privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Potrivit ministrului Finanțelor MFP va avea la finalul lui 2015 un program informatic care va oferi informații detaliate, în timp real, cu privire la angajarea și utilizarea resurselor bugetare la nivelul fiecărei instituții publice din România.

„Ne propunem ca până la finalul acestui an sau chiar mai devreme să reușim ca plata sancțiunilor contravenționale să se facă într-un cont unic de trezorerie și să avem o bază comună cu ministerul de interne.Vrem ca după prima jumătate a anului, după ce vedem cum s-a aplicat noua prevedere de echilibrare a bugetelor locale, să o îmbunătățim și din 2016 aceasta să fie ca o regulă în bugetele anuale ale României”, a spus ministrul Finanțelor.

De asemenea, Vâlcov intenționează ca în următoarele 2-3 săptămâni să pună pe masa Guvernului proiectul de reorganizare al MFP, în contextul comasării MFP și Ministerului Bugetului.

Oficialul MFP a mai menționat pentru anul 2015 crearea unei bănci de dezvoltare în cadrul Eximbank care să ajute firmele care atrag fonduri europene, precum și introducerea din trimestrul II a loteriei bonurilor fiscale, îmbunătățirea programului Prima Casă, prin alocări suplimentare și extinderea domeniului de activitate, și implementarea acceptării plății cu cardul pentru taxe și impozite prin Trezoreria statului.

O altă prioritate a MFP pentru acest an va fi definitivarea unui normativ de cost pentru cheltuielile cu bunurile și serviciile, care să fie aplicat tuturor instituțiilor publice și care va duce în câțiva ani la reducerea cheltuielilor pentru acest capitol cu 10 — 20%.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Instagram: Cea mai descărcată aplicație din lume, devansând TikTok
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'