Marian Oprişan, audiat la DNA: Băsescu a dat ORDIN să îmi facă dosar VIDEO

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a fost audiat, luni, la DNA, în calitate de martor, în cazul celor două experte care au fost acuzate de favorizarea infractorului întrucât ar fi colaborat cu Marian Oprişan ca, în dosarul de corupţie al acestuia, prejudiciul din expertiză să fie zero.
Ionela Marcu
12 ian. 2015, 12:50
Marian Oprişan, audiat la DNA: Băsescu a dat ORDIN să îmi facă dosar VIDEO

Cele două experte-contabil desemnate de tribunal, respectiv de către Oprişan pentru a face expertiza prejudiciului în dosarul în care DNA îl acuză de corupţie pe preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan sunt deja în arest preventiv, după ce procurorii anticorupţie le-au acuzat că au efectuat expertiza în mod părtinitor, ajungându-se în situaţia în care expertul-parte al lui Marian Oprişan dicta expertei desemnate de instanţă ce să treacă în textul expertizei.

Înainte de a intra la audieri, Oprişan a respins orice implicare a sa în efectuare expertizei contabile. 

„În 2005, la ordinul filmat, deci, rețineți ce vă spun, filmat, Traian Băsescu a dat ordin PNA-ului (n.r. — în prezent DNA) să-mi facă un dosar, dosar care până la urmă l-au făcut, dosar care stă în instanțele de judecată de circa opt ani și jumătate, fără ca eu să fac vreo cerere de amânare. Trageți dvs. concluzia asupra termenului rezonabil asupra drepturilor constituționale pe care trebuie să le aibă un cetățean„, a afirmat Oprișan

„Nu cunosc modul de lucru al experţilor contabili, nu m-a interesat cum şi-au împărţit orele de lucru pentru că nu era treaba mea. Nu am cerut vreunui expert-contabil sau altei părţi implicate în procesul meu eminamente politic 100% vreun favor sau altceva”, a adăugat Marian Oprişan.

Acesta a susţinut că expertiza iniţială prin care s-a calculat prejudiciul a fost neprofesionistă. „Dacă mai vin 5.000.000 de experţi vor spune că nu există vreun prejudiciu. Prejudiciul a fost inventat în 2005 de un expert neprofesionist, la comanda procurorului Ovidiu Horaţiu Baias„, a spus preşedintele CJ Vrancea.

El a precizat că nu are temeri legate de acest dosar. „De ce să-mi fie teamă? Niciodată în cariera mea nu am comis vreo infracţiune”, a conchis Oprişan.

Interceptările DNA în cazul experților din dosarul șefului CJ Vrancea, Marian Oprișan, arată cum aceștia discutau despre stabilirea, prin expertiză, că nu există prejudiciul cauzat de către inculpații judecați.

Ileana Cernea (Pintea), expert financiar contabil desemnat de instanță, și Elena Mușuroiu, expert parte cerut de Marian Oprișan, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, după ce Tribunalul București a admis propunerea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Ileana Cernea este acuzată că a acceptat ca Elena Mușuroiu să fie cea care să elaboreze expertiza pentru ea, după ce anterior cele două au stabilit împreună modul în care vor aborda expertiza așa încât să servească intereselor inculpaților judecați.

În dosar, s-a dispus efectuarea urmăririi penale și față de Liviu Macovei, expert parte al unui alt inculpat, pentru complicitate la abuz în serviciu.

„Dat fiind faptul că interesul judiciar al lui Marian Oprișan a fost acela de a se disculpa uzând de mijloace nelegale, Elena Mușuroiu, reprezentantă a intereselor sale, a conceput expertiza așa încât să acrediteze ideea că infracțiunile reținute în sarcina clientului său nu există și creând premisele exonerării acestuia de răspunderea penală”, se arată în referatul DNA cu propunerea de arestare preventivă a celor două experte, scrie Agerpres.

Spynews
Cine este Anca Surdu, noua iubită a lui Denis Alibec. Tânăra este campioană mondială și europeană la gimnastică | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a plătit 2000 de euro pentru o vacanță all inclusive în Turcia: “Practic sunt degeaba”
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Când intră pensiile pe card în luna august 2024. Casa de Pensii, precizări importante
DailyBusiness
Se dau 5000 de lei GRATIS pentru o categorie de români!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Antilia, cea mai scumpă casă din lume, valorează 2 miliarde de euro. Cum arată locuința magnatului indian Mukesh Ambani | FOTO
Spynews
Ultima dorință a lui Andrei Versace înainte să moară. Cu cine a vorbit în acea zi
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Start la Programul Rabla Plus: De ce nu pot toți românii să acceseze acest program? Anunțul făcut de Administrația Fondului de Mediu
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Un psihopat''- Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Ridicarea controalelor la frontierele terestre ale României, obiectiv prioritar, declară Klaus Iohannis
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!