1. Cum spargem un ou?
De obicei spargem un ou de marginea unui bol, dar cel mai bine este să îl loveşti de o suprafaţă plată, de exemplu masa. Asta pentru că, atingându-l de marginea vasului vei obţine mai multe bucăţi de coajă.
2. Ce faci dacă ai exagerat cu sarea?
Se poate schimba situaţia doar dacă preparatul conţine şi suc de lămâie, oţet sau vin. Poti sa adaugi mai mult din acestea, pentru a schimba gustul.
3. Cum storci o lămâie?
Dacă nu ai un storcător de fructe, poţi să faci aşa: roteşte lămâia pe masă, apăsând uşor, pune-o la microunde timp de 30 de secunde, şi apoi stoarce din ea tot. Cele mai suculente lămâi sunt cele care au coaja subţire.
4. Cum vezi dacă un pepene este copt?
Cumpără câteva şi vei vedea o diferenţă. Totodată, poţi să-l ţii aproape de ureche şi să-l ciocăneşti uşor. Acesta ar trebui să sune înfundat, înăbuşit.
5. Cum poţi să înmoi rapid untul din frigider, fără să-l topeşti pe foc?
Umple un pahar cu apă fierbinte şi pune untul să stea deasupra paharului pentru câteva secunde. Goleşte apoi paharul, întoarce-l şi apasă-l peste bucata de unt de care ai nevoie. Ea se va înmuia în câteva secunde.
6. Cum poţi să cureţi repede o tigaie arsă?
Pune bicarbonat de sodiu, apă şi las-o să stea aşa câteva ore. Bicarbonatul va acţiona asupra mâncării arse, astfel încât curăţatul va fi mult mai simplu.
7. Cum vezi dacă peştele este proaspăt?
El trebuie să fie umed şi sclipitor, nu mat şi uscat. Ai grijă să îl cumperi ultimul când faci cumpărături, pentru că trebuie să stea cât mai puţin timp în afara frigiderului.