Victor Ponta s-a întâlnit cu Victoria Nuland. Ponta: Mesajul este să colaborăm, să lucrăm împreună VIDEO

După ce miercuri dimineaţă a fost primită la Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis, Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru Afaceri europene şi eurasiatice a fost primită şi primul-ministru Victor Ponta. Înainte de întrevederea cu Ponta, Nuland a avut o rundă de discuţii cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, pe care l-a invitat să viziteze Washingtonul.
Filip Stan
13 ian. 2015, 16:48
Victor Ponta s-a întâlnit cu Victoria Nuland. Ponta: Mesajul este să colaborăm, să lucrăm împreună VIDEO

La începutul şedinţei de Guvern, Victor Ponta a prezentat miniştrilor poziţia Victoriei Nuland faţă de situaţia politică din România. „Principalul mesaj să schimbăm cultura politică în România în sensul de a colabora. Nu vă luaţi după cei care vor scandal. Colaborarea, nu războiul şi scandalul, aduce credibilitate României şi încrederea investitorilor„, a declarat Victor Ponta.

Anterior, Biroul de presă al Guvernului a dat publicităţii un comunicat despre tematica abordată. „Modalitățile concrete de aprofundare și diversificare a Parteneriatului Strategic cu SUA și situația regională au fost principalele teme de discuție cu oficialul american. În cadrul Parteneriatului Strategic au fost discutate proiectele în curs de derulare cu partea americană în plan politico-militar, de securitate, al justiției și în domeniul economic, îndeosebi cele din sectorul energetic și IT, precum și noi propuneri de dezvoltare a acestora„, se arată în comunicatul citat.

Premierul Victor Ponta a prezentat rezultatele obținute de România în consolidarea reformei justiției și luptei împotriva corupției.

„De asemenea, a subliniat susținerea și măsurile luate de Guvern pentru o alocare adecvată a resurselor bugetare necesare sectorului de apărare, în contextul provocărilor actuale. Primul-ministru a discutat cu oficialul american și o serie de acțiuni guvernamentale pentru a consolida dimensiunea economică a Parteneriatului strategic, inclusiv pentru a creşte investiţiile americane în economia românească. Cei doi oficiali au avut și un schimb de opinii privind evoluțiile din vecinătatea estică”, precizează biroul de presă al Guvernului.

După întrevederea de la Palatul Victoria cu Victor Ponta, Nuland a mers la la Vila Lac 2, unde s-a întâlnit cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu, şi cu lideri politici.

Tot miercuri, premierul Victor Ponta l-a primit miercuri la Palatul Victoria pe ministrul britanic de externe Philip Hammond, aflat în vizită oficială în România.

Discuţiile au abordat mai multe dosare de interes bilateral şi european, între care modalitatea de consolidare şi intensificare a relaţiilor strategice dintre România şi Marea Britanie, în special pe palierele economic, de securitate şi apărare.

O componentă importantă a Parteneriatului Strategic o reprezintă cooperarea economică, cei doi oficiali salutând nivelul record al schimburilor comerciale de anul trecut și potențialul lor de creștere.

Au fost discutate, de asemenea, aspecte legate de evoluţiile recente la nivelul Uniunii Europene și în vecinătatea acesteia, cu accent pe identificarea unor măsuri adecvate pentru a face faţă provocărilor actuale în plan economic şi de securitate.

Primul Ministru Victor Ponta a reafirmat importanța respectării principiilor fundamentale ale Uniunii Europene, inclusiv principiul liberei circulaţii a persoanelor, și a evidențiat impactul pozitiv în plan economic al acesteia.

La ora 12.00 este programată şedinţa săptămânală de guvern.

Victoria Nuland se află zilele acestea la Bucureşti, unde are programate întâlniri cu importanţi oficiali români, reprezentanţi ai comunităţii de afaceri şi societăţii civile pentru a discuta despre chestiuni bilaterale şi regionale, a informat într-un comunicat Departamentul de Stat american.

Victor Ponta merge la Iaşi de 24 ianuarie, împreună cu Klaus Iohannis

Pe 15 ianuarie, oficialul american se va afla în vizită la Sofia împreună cu secretarul de stat John Kerry, cei doi urmând a se deplasa apoi la Paris.

Spynews
Românii s-au bătut crunt cu polițiștii din Leeds! Au răsturnat și incendiat mașini: „Să vină mascații de la București” | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din România supranumit litoralul de la munte. Puține persoane știu de existența lui, deși zona e plină de atracții turistice
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Te obligă să plătești. S-a dat ordinul în România
Playtech.ro
Cât costă să mergi cu elicopterul la festivalul Electric Castle 2024. E ultima fiță
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
Au fost găsite noi fragmente osoase în Vaslui. Și acestea ar purta „semnătura” Narcisei și a lui Zoro
Spynews
30 de elevi din Coreea de Nord, uciși pentru că s-au uitat la seriale sud-coreene. Au fost împușcați în văzul tuturor
Evz.ro
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Răsturnare de situație în cazul morții Mariei Diana, tânăra ucisă de urs la Jepii Mici: ”Băiatul era singur și
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Raed Arafat a dat ORDINUL în România. Este obligatoriu de joi, 18 Iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Top 5 atracții turistice în Oslo: ce nu trebuie să ratezi
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'