Baronul Brăilei, Bunea-Stancu, s-a lamentat în faţa instanţei că sărăceşte dacă nu i se ridică interdicţia

Fostul preşedinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea-Stancu, a cerut Tribunalului Vrancea să ridice interdicţia de a părăsi teritoriul judeţului Brăila, întrucât se află în imposibilitate de a-şi conduce în mod adecvat afacerea, fapt ce a dus la scăderea veniturilor şi la imposibilitatea de a-şi întreţine familia, transmite infobraila.ro. Instanţa nu a luat de bună argumentaţia fostului pesedist, respingându-i solicitarea, Bunea-Stancu fiind posesorul unei averi consistente.
Romania TV
15 ian. 2015, 09:55
Baronul Brăilei, Bunea-Stancu, s-a lamentat în faţa instanţei că sărăceşte dacă nu i se ridică interdicţia

Bunea-Stancu a declarat in fata instantei ca este imperios ca sa ii fie permis sa se deplaseze pe teritoriul Romaniei, motivand ca doar astfel poate desfasura activitatea comerciala, in principal achizitii de cereale, care sa ii permita sa obtina „veniturile necesare traiului”.

„Veniturile personale mi s-au diminuat. Trebuie sa-mi intretin familia”, le-a spus fostul sef al judetului judecatorilor, adaugand faptul ca este nevinovat „din toate punctele de vedere”.

Judecatorul de la Tribunalul Vrancea nu a crezut situatia prezentata de Stancu, mentionand ca deplasarile in scop comercial pe teritoriul tarii au un caracter incert, existand posibilitatea ca fostul presedinte CJ sa obtina venituri suficiente desfasurandu-si activitatea comerciala doar pe teritoriul judetului. Astfel, instanta nu i-a permis lui Bunea Stancu sa paraseasca judetul.

Potrivit declaratiei de avere completata in aprilie 2014, Gheorghe Bunea Stancu detine sapte terenuri intravilane in municipiul Buzau, in suprafata totala de peste 11.500 de metri patrati, conform Mediafax.

De asemenea, Gheorghe Bunea are un apartament, trei case de locuit, dar si un spatiu comercial de 242 de metri patrati. Presedintele CJ Braila a declarat, totodata, bijuterii in valoare totala de 13.000 de euro, cele mai multe anchizitionate in perioada 1974 – 2005, restul fiind din perioada 2005 – 2013.

Conform aceleiasi declaratii de avere, Gheorghe Bunea Stancu detine patru depozite bancare, doua din anul 2009, la BCR Braila, de câte 61.705, 75 lei, unul tot la BCR Braila din 2004 in valoare de 746.492, 85 si unul la Unicredit Tiriac Bank, in valoare de 735.986, 74, din anul 2012.

Fostul sef al CJ Braila mai are, potrivit declaratiei de avere, actiuni la o societate comerciala si la cinci SIF-uri. Astfel, social-democratul are 62, 5 la suta actiuni la societatea Bursagrirom SA Braila, la SIF Banat Crisana are 2.643 de actiuni, la SIF Moldova detine 12.565 de actiuni, la SIF Transilvania 3.475 actiuni, la SIF Muntenia 16.132 actiuni si la SIF Oltenia 4.477 actiuni.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, pe 2 octombrie, pe Gheorghe Bunea Stancu pentru conflict de interese şi cinci infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei 18 inculpaţi – persoane şi societăţi comerciale.

DNA susţine că, în perioada 16 iulie 2009 – 4 august 2010, inculpatul Gheorghe Bunea Stancu a aprobat şi a avizat documentaţia în procedurile de achiziţii publice organizate de instituţia pe care o conduce, finalizate cu încheierea a şase contracte, deşi a cunoscut faptul că firmele care au oferit preţurile cele mai mici (criteriul principal de atribuire) au fost descalificate prin interpretarea discriminatorie a condiţiilor tehnice sau financiare.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Acesta este cel mai nou teritoriu al României. Oamenii nu au voie să pună piciorul aici
Capital.ro
Mașinile care sunt interzise. Restricția intră în vigoare începând cu 20 august
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Risc pentru sănătate. Cum bolul de apă al câinelui poate fi periculos
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Adevărul despre greutatea Oanei Roman. Câte kilograme are acum, de fapt
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu buletin. Este regulă pentru cei care au carte de identitate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Președintele rus Vladimir Putin va vizita Azerbaidjanul pe 18 și 19 august
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...