Mineralul a fost descoperit accidental la inceputul secolului al 19-lea, ca un precipitat al acidului sulfuric. Seleniul a fost initial considerat a fi toxic si a fost eliminat, insa prin ardere a emanat un miros neobisnuit, intepator. In cele din urma, a fost recunoscut a fi un element independent, si desi este destul de rar si greu de gasit in cantitati mari, acest mineral este un nutrient esential pentru oameni.
Citeşte şi SĂNĂTATEA TA: Alimente care îţi curăţă ficatul de toxine
Unele dintre cele mai bune surse de seleniu sunt cerealele, nucile, ciupercile, carnea, pestele si ouale. De asemenea, este gasit in cantitati semnificative in rinichi de animale, ton, crabi si homari. Nucile braziliene sunt cea mai bogata sursa care a fost descoperita pana in prezent, in principal din cauza faptului ca stocheaza cantitati mari, care pot fi absorbite si utilizate de catre cei care le consuma. Beneficiile pentru sanatate ale seleniului sunt inca studiate extensiv, dar anumite avantaje foarte importante sunt deja bine cunoscute.
Citeşte şi Reţeta sucului de legume anti-cancer. Se bea OBLIGATORIU pe stomacul gol
Seleniu pentru prevenirea cancerului
Seleniul s-a dovedit a fi o parte esentiala dintr-o serie de procese celulare, inclusiv raspunsul corpului la activitatea canceroasa. Cancerul ramane netratat, astfel incat orice masuri preventive care pot fi luate sunt intotdeauna importante. Studiile au aratat ca un aport de seleniu mai mare poate duce la scaderea formarii celulelor canceroase, in special in ceea ce priveste cazurile de cancer de prostata, cancer de colon si cancerul pulmonar.
Articol integral pe CuradeMiere.ro.