Vicepreşedintele Comisiei comune pentru revizuirea Constituţiei, senatorul social-democrat Ioan Chelaru, a explicat că, procedural, propunerea de modificare a componenţei Comisiei comune va fi înaintată Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, urmând ca plenul comun al Parlamentului să aprobe sau să respingă, prin vot, respectiva propunere.
„Avem un Regulament şi o Comisie. Componenţa ei se aprobă şi se modifică în sedinţa plenului reunit. Având în vedere situaţia creată, politică, şi faptul ca o parte din colegi nu mai sunt, unii din motive obiective, altii din motive subiective, nu mai sunt unii nici în partide, alţii lideri, va trebui facută o revizuire a Comisiei sau o revenire asupra propunerilor pe anumite zone.
Probabil ca la prima şedinţă de plen reunit vom face propuneri pentru înlocuirea unor colegi. Atunci va fi stabilită şi conducerea Comisiei.
În mod normal, conducerea unei Comisii este la partidul care are majoritatea în Comisie, adica la PSD”, a declarat luni, pentru Agerpres, Ioan Chelaru.
CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis, de Ziua Constituţiei: Au fost şi modificări care nu s-au dovedit cele mai fericite
Premierul Victor Ponta a declarat, la rândul său, că este decizia lui Antonescu dacă rămâne sau nu şef al Comisiei.
„Este decizia domniei sale. Componenta comisiei şi reprezentanţii sunt stabiliţi de fiecare partid. (….) Dl Antonescu este membru al grupului parlamentar PNL, decizia apartine dumnealui si PNL„, a spus Ponta.