Chiar si in cazul familiilor in care au existat cazuri de cancer la san, boala nu a fost declansata de o mutatie genetica. Potrivit reprezentantilor Societatii Americane de lupta impotriva Cancerului, aceasta boala apare ca urmare a unui cumuli de factori: stil de viata nesanatos pe fondul unor predispozitii genetice.
In realitatea, cupa sutienului nu prea are importanta. Cancerul se dezvolta in celulele din canalele mamare (partea care produce laptele si il transporta catre mameloane), iar acele canale exista atat in sanii mari, cat si in sanii mici.
Studiile care caută legătura directă dintre telefonul mobil şi declanşarea cancerului la creier sunt controversate şi niciunul dintre ele nu a dat un verdict clar de DA sau NU. Tehnologia avansează însă rapid şi, cu siguranţă, telefoanele din noua generaţie sunt mai puţin perioculoase decât predecesoarele. Totuşi, n-ar trebui însă nici să exagerăm cu vorbitul la mobil şi să folosim cât mai mult posibil sistemele hands-free.
Nu toate masele anormale, chisturile, nodulii etc. găsite în timpul analizelor de tipul ecografiilor, radiografiilor, presupun declararea verdictului cancer. Unele dintre aceste formaţiuni se pot absorbi de la sine sau cu tratament, altele pot fi scoase prin intervenţie chirurgicală. Unele tumori sunt benigne, adică necancerigene. Cel mai important lucru însă este să-ţi faci regulat analize şi controale medicale. Numai aşa se pot preveni formele grave de cancer. Chiar dacă diagnosticul este confirmat, dacă este depistat în formă incipientă, cancerul poate fi vindecat.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.