Surse naturale de magneziu sunt legumele de mare (alge), legumele cu frunze, cum ar fi spanacul si salata verde, si alimentele care sunt, de obicei, principalele componente ale unei diete sanatoase. Alte legume care pot fi clasificate ca surse bogate de magneziu includ rosiile, sfecla, anghinare, cartofii dulci, dar si semintele de dovleac, alune, faina de hrisca, faina de grau, tarate de ovaz, orz, malai si ciocolata.
Simptomele unui deficit de magneziu includ dureri si spasme musculare, anxietate, oboseala, migrena, pierderea poftei de mancare, varsaturi, greata, insomnie, ritm cardiac anormal, constipatie. Cand este supus stresului, corpul tinde sa epuizeze rapid magneziul. Un simptom foarte frecvent de deficit de magneziu este pofta de ciocolata, deoarece ciocolata este bogata in acest mineral.
Deficitul de magneziu poate fi o cauza majora din spatele diabetului, depresiei si accentueaza simptomele menopauzei. Specialistii in sanatate evidentiaza adesea importanta includerii unui apor adecvat de minerale si vitamine in dieta noastra zilnica.
Magneziul este unul dintre acele minerale esentiale care ajuta organismul in absorbtia calciului si joaca un rol important in formarea si consolidarea dintilor si oaselor. Alte beneficii pentru sanatate ale magneziului includ intretinerea nervilor corpului, fiind un ajutor la sinteza proteinelor si metabolismului celular.
Citeste articol integral pe curademiere.ro.