Chestorul Lucian Guran, şeful Poliţiei Capitalei, a declarat într-o joi că urmează reevaluări pentru toţi deţinătorii de arme letale. El a declarat că este necesară pentru că, în urma acestui eveniment, se dovedeşte că nu este suficient să fii poliţist pentru a putea deţine o armă de foc letală.
De asemenea, el a declarat că nu poate face nimic rău această reevaluare şi din contră se pot scoate la iveală anumite hibe şi pot fi depistaţi oameni care deţin aceste arme, deşi nu ar îndeplini criteriile legale.
Guran a spus că aşteaptă finalizarea anchetei de la Secţia 14 de poliţie, acolo unde au fost depuse 13 plângeri împotriva criminalului de la Perla pentru violenţe şi ameninţări. După ce va avea rezultatele acestei anchete, va lua măsurile care se impun. În plus, dacă poliţiştii de acolo vor fi găsiţi vinovaţi cu siguranţă vor fi demişi. El a mai spus că se gândeşte să demareze un control la toate secţiile de poliţie şi să stabilească din ce cauză sunt aceste întârzieri în analizarea plângerilor depuse.
„Urmează să fac această evaluare şi în funcţie de date vom lua şi decizii. Aceste evaluări sunt benefice. Doresc să aflu care sunt problemele Capitalei la ora actuală. Aceste evaluări sunt benefice, e normal să vedem dacă s-a greşit, unde s-a greşit şi trebuie să prevenim asemenea fapte pe viitor. Trebuie să vedem şi procedurile care sunt întocmite pentru că la nivelul Poliţiei Capitalei există o încărcătură extraordinar de mare în ceea ce priveşte numărul de sesizări, numărul de petiţii ale cetăţenilor. Aici trebuie să vedem clar care sunt criteriile prin care poliţiştii trebuie să acorde prioritate unor cazuri. În medie, într-un an, sunt aproximativ 90.000 de infracţiuni sesizate, peste 70.000 de petiţii ale cetăţenilor. La astea adăugăm circa 170.000 de intervenţii ale poliţiştilor la evenimente„, a declarat chestorul Lucian Guran, şeful Poliţiei Capitalei.
Joi la ora 14.00, chestorul Lucian Guran va avea o întâlnire cu toţi şefii din Poliţia Capitalei pentru a stabili cu exactitate ce probleme sunt şi pentru a încerca să le rezolve.
Numărul românilor care îşi cumpără arme creşte de la an la an. Numai în 2011, peste 20.000 români s-au înarmat. Dacă acum doi ani aveam 136.000 de posesori legali de arme de foc, acum sunt peste 157.000.