Moartea procurorului Alberto Nisman a ridicat multe semne de întrebare cu privire la activităţile agenţilor principalului Serviciu de Informaţii. În urma acestui episod, preşedintele statului, Cristina Kirchner, a ordonat desfiinţarea SI şi înlocuirea acestui serviciu cu Agenţia Federală de Informaţii.
Moartea procurorului despre care s-a spus că s-ar fi sinucis, deşi Kirchner susţine că ar fi fost ucis tocmai pentru a compromite sistemul şi pe ea însăşi, a survenit în circumstanţe misterioase. El o acuzase pe Kirchner că ar fi încercat să obstrucţioneze ancheta privind atentatul asupra asociaţiei evreieşti AMIA, din 1994, soldat cu 85 de morţi.
În decembrie, Cristina Kirchner a concediat trei dintre principalii responsabili ai SI, suspectaţi de dezertare şi lipsă de loialitate şi a nemulţumit profund serviciile de informaţii.
În ultimul său mesaj pe reţelele de socializare, şefa statului argentinian şi-a exprimat îndoiala cu privire la sinuciderea lui Nisman şi a denunţat un complot al unor foşti agenţi ai serviciilor de informaţii.”Sinuciderea, sunt convinsă de acest lucru, nu a fost o sinucidere (…) L-au folosit cât a fost în viaţă şi apoi, când n-au mai avut nevoie de el, l-au folosit mort. Este trist şi îngrozitor„, a scris Kirchner pe reţelele de socializare.
Alberto Nisman, în vârstă de 51 de ani, se ocupa de zece ani de ancheta privind atentatul împotriva asociaţiei evreieşti AMIA din 1994. El a fost găsit mort duminică în apartamentul său din Buenos Aires. Alberto Nisman a auzat Guvernul că protejează Iranul de orice acuzaţie în ancheta privind atentatul împotriva AMIA, pentru a negocia contracte comerciale.