„Am discutat despre un subiect important al acestui an – strategia europeana privind padurile si sectorul forestier, care stabileste noi directii pentru protejarea padurilor, adaptate la schimbarile din ultimii 15 ani (legislatia aflata acum in vigoare a fost adoptata in 1998)”, a precizat Daciana Sarbu pe pagina sa de Facebook, unde de altfel transmite frecvent informari despre activitatile la care participa si despre diversele dezbateri de la Bruxelles. „Principiul central al strategiei este gestionarea sustenabila a padurilor”, a precizat aceasta.
Noua strategie de gestionare a padurilor din UE isi propune nu doar sa protejeze mediul, ci si sa creeze noi locuri de muncă în zonele rurale, spune Comisia Europeana despre acest document, intrat in dezbaterea comisiilor Parlamentului European. Ea urmareste îmbunatatirea competitivitatii industriilor forestiere si crearea de noi locuri de munca. De asemenea, vizează ameliorarea calitatii vietii europenilor, prin sporirea posibilitatilor de recreere, fara a neglija protectia ecosistemelor, a biodiversitatii si a mediului.
La nivelul UE, sectorul forestier furnizeaza circa 3,5 milioane de locuri de munca si genereaza o cifra anuala de afaceri de aproape 500 de miliarde de euro.
Nu este prima data cand Daciana Sarbu este implicata in dosare-cheie ale legislatiei europene: in 2014, aceasta a fost autoarea unui aviz-cheie intr-un dosar „greu” al UE: obtinerea de alimente prin clonarea animalelor, o miza uriasa a industriei agroalimentare.