1. Nu dormi destul. Somnul este foarte important pentru sistemul imunitar. Un studiu a arătat că oamenii care dorm mai puțin de 7 ore pe noapte au un risc de trei ori mai mare de a răci. Dacă răceala nu te lasă să te odihnești, încearcă să recuperezi ziua somnul pierdut noaptea, scrie unica.ro.
Citeşte şi Mituri şi adevăruri despre SĂNĂTATE în timpul iernii
2. Te stresezi. Nivelul ridicat de stres crește riscul de a răci, iar cu timpul, sistemul imunitar poate să nu mai funcționeze normal. Încearcă să fii relaxată și stai departe de activitățile care ar putea pune presiune pe tine.
3. Nu bei lichide. Lichidele te ajută să elimini mucusul și să îți cureți sinusurile, așa că nu ezita să consumi cât mai multe, atunci când ești răcită. Apa, sucul natural, caiul și supa, toate te vor ajuta să te pui pe picioare. Nu consuma, însă, lichide foarte fierbinți, pentru că usucă mucoasa și favorizează înmulțirea bacteriilor.
4. Fumezi. Fumătorii răcesc mai ușor decât nefumătorii și au simptome mai intense. Fumul de țigară afectează celulele din plămâni, iar acestea nu mai pot lupta cu boala.