Surse judiciare au declarat că anchetatorii au verificat documentaţiile prin care consiliile locale Baia de Aramă şi Obârşia Cloşani au intrat în posesia unor subvenţii pentru păşunile situate în zona defavorizată a părţii de nord a judeţului Mehedinţi.
De asemenea, au fost verificate şi dosarele justificative prin care două persoane fizice au beneficiat în perioada 2011-2014 de subvenţii pentru aproximativ 3.000 de capete de animale, de câte 300 lei pentru fiecare dintre acestea.
Directorul APIA Mehedinţi, Loredana Gherasimescu, a precizat că nu are niciun amestec în comiterea eventualelor infracţiuni de corupţie sau fraudare a unor fonduri europene care s-au acordat în sectorul zootehnic din perimetrul menţionat.
Într-un comunicat DNA se arată că la Drobeta Turnu Severin a avut loc o percheziţie şi la domiciliul unui medic veterinar care a semnat mai multe documente necesare pentru obţinerea subvenţiilor care probează faptul că declaraţiile respectivilor crescători de animale sunt false şi că animalele pentru care s-au încasat bani nu există în realitate.
În cauză este anchetat şi un funcţionar public cu atribuţii de control din cadrul APIA Mehedinţi, care avea obligaţia să verifice situaţia în teren şi să prezinte la finalul controlului un raport cu efectivul de animale existent şi declarat de beneficiarul subvenţiei.
Şeful APIA Mehedinţi a mai arătat că există indicii potrivit cărora Primăria Baia de Aramă ar fi încasat ilegal bani pe suprafaţa de păşune care ar aparţine de fapt comunei Obârşia Cloşani şi că nu are niciun amestec în atribuirea subvenţiilor către persoanele vizate în dosarul instrumentat de DNA.
În acţiunile de descindere care au avut loc în judeţul Mehedinţi procurorii DNA au fost sprijiniţi de Serviciul Român de Informaţii şi de Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei Craiova.