Anunţ IMPORTANT pentru părinţi şi copii. Ce trebuie să facă în perioada 11-20 februarie

Între 11 şi 20 februarie şcolile trebuie să organizeze Zilele porţilor deschise pentru copii şi părinţii
Filip Stan
30 ian. 2015, 16:14
Anunţ IMPORTANT pentru părinţi şi copii. Ce trebuie să facă în perioada 11-20 februarie

Înscrierea copiilor la clasa pregătitoare începe pe data de 16 februarie. Ministerul Educaţiei a publicat proiectul privind mtodologia înscrierii copiilor la clasa pregătitoare şi calendarul acesteia. Potrivit documentului, înscrierea propriu-zisă are loc în perioada 16 februarie – 6 martie 2015. Înainte de acest moment IŞJ trebuie să afişeze planul de şcolarizare, iar fiecare unitate de învăţământ numărul de clase pregătitoare ce vor lua fiinţă din toamnă.

De asemenea, şcolile şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională trebuie să anunţe programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor precum şi criteriile specifice de departajare ale fiecărei unităţi în parte. Între 11 şi 20 februarie şcolile trebuie să organizeze Zilele porţilor deschise pentru copii şi părinţii acestora, care pot vizita spaţiile dedicate activităţilor şcolare şi pot discuta cu învăţătorii.

După procesarea, de către comisia naţională de înscriere în învăţământul primar, a cererilor tip de înscriere, şcolile şi IŞJ vor afişa, în perioada 13-14 martie, pe propriile site-uri, numele elevilor înmatriculaţi, numărul de locuri rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. A doua etapă de înscriere are loc în perioada 17-27 martie, iar pe 3 aprilie fiecare şcoală trebuie să afişeze listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare. Înscrierea copiilor de 7 ani, care nu au urmat clasa pregătitoare, direct în clasa I în anul şcolar 2015-2016 se face în intervalul 16 februarie – 6 martie. Atât calendarul de înscriere cât şi metodologia au fost publicate de Ministerul Educaţiei pe site-ul propriu, sub formă de proiect, dar cel mai probabil vor rămâne în această formă, anunță edu.ro.

INSCRIEREA copiilor in CLASA PREGATITOARE sau direct in clasa I pentru anul scolar 2015-2016 va avea loc in perioada februarie-aprilie, potrivit unui proiect de calendar elaborat de Ministerul Educatiei.

In proiect se precizeaza ca la 9 februarie vor fi afisate circumscriptiile scolare si planul de scolarizare propus, respectiv numarul de CLASE PREGATITOARE alocate, la fiecare unitate de invatamant, inclusiv pe site-ul acesteia, daca exista, si pe site-ul inspectoratului scolar.

Tot atunci vor fi afisate programul de completare a cererilor tip de inscriere si informatiile care permit parintilor sa cunoasca activitatea specifica CLASEI PREGATITOARE din cadrul fiecarei unitati, cum ar fi: posibilitatea organizarii procesului de invatamant in cadrul unei gradinite aflate in structura scolii sau in consortiu cu scoala, posibilitatea organizarii programului “Scoala dupa scoala” si fotografii ale spatiului in care se desfasoara activitatea la clasa pregatitoare.

Tot in 9 februarie va fi afisat programul de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor solicitate de parinti si vor fi anuntate criteriile specifice de departajare elaborate de unitatile de invatamant, in urma consultarii cadrelor didactice si a partenerilor sociali – sindicate, consiliu reprezentativ al parintilor – avizate, din punct de vedere al legalitatii, de catre consilierul juridic si aprobate in consiliul de administratie al unitatii de invatamant.

Intre 9 si 20 februarie, vor fi organizate in scoli intalniri pentru informarea si consilierea parintilor copiilor din gradinita care vor fi cuprinsi, in anul scolar 2015-2016, in INVATAMANTUL PRIMAR.


Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Noi Dezvăluiri în Ancheta Dentistei din Brăila: Cauza Morții și Probele Descoperite de Criminaliști
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'