Sunt foarte bucuros ca ne-am intalnit astazi. Eu am crescut la o ferma, la sud de Saint–Louis. In anii 50 am inceput cu cresterea vitelor pentru carne. Daca sunteti in domeniu in ceea ce priveste cresterea si inmultirea bovinelor, atunci, probabil stiti ca singura cale de a castiga bani la tara este de a cultiva singuri hrana. Noi tocam porumbul, boabele si faina la moara si adaugam in acest continut vitamine si minerale. Asa preparam noi hrana bovinelor. Deja dupa 6 luni, aceste vite puteau fi expuse la piata si vandute.
Noi efectuam o selectie, pastrand cele mai mari cornute. Si ce-i interesant, facand acest lucru pentru vite, noi insine, va imaginati, nu foloseam niciun fel de minerale si vitamine, insa eram tineri si doream sa traim pana la varsta de 100 de ani, fara niciun fel de boli si neajunsuri. Acest lucru m-a framantat foarte mult si l-am intrebat pe taica-meu:
– Tata, spune-mi, de ce nu faci si pentru noi acelasi lucru, pe care-l faci pentru vite?
Atunci tata m-a facut sa gandesc corect, spunandu-mi:
– Mai bine taci; tu trebuie sa pretuiesti faptul ca zilnic mananci produse proaspete de la ferma; sper ca intelegi acest lucru?
Eu, desigur, n-am mai intrebat nimic, pentru ca nu voiam sa ma lipsesc de pranz sau de masa de seara. Mai tarziu, am intrat la Scoala Agricola si primind o diploma, m-am specializat in domeniul zootehniei, a culturilor de camp si a solului. Ulterior, am plecat pentru 2 ani in Africa. Acolo mi-am realizat visul din copilarie, de a lucra cu Maur Parkins. Multi dintre voi il tineti minte dupa cartea sa. Este un om extraordinar.
Dupa 2 ani am primit o telegrama si o invitatie de a lucra la Gradina Zoologica din Saint–Louis. Institutul National al Sanatatii i-a oferit Gradinii Zoologice o suma in valoare de 78000 $ si ei aveau nevoie de un veterinar care sa le faca autopsii animalelor ce mureau de moarte naturala. Eu am fost de acord, dar desigur eram nevoit sa fac autopsii la animalele care mureau nu numai in aceasta gradina zoologica, ci si in gradinile zoologice din Brukuds, Chicago, New-York etc. Sub raspunderea mea era nu numai autopsia animalelor decedate pe cale naturala, ci si sa gasesc si sa urmaresc speciile (exemplarele) suprasensibile la poluarea mediului inconjurator, deoarece la inceputul anilor 60, nimeni nu stia nimic sigur despre problemele ecologice si despre catastrofe.
Urmarind cauzele deceselor oamenilor si ale animalelor, am efectuat 17.500 autopsii si am ajuns la urmatoarea concluzie:
Fiecare om sau animal decedat pe cale naturala a murit din cauza hranei sarace, adica din cauza deficientei de substante nutritive.
Rezultatele analizelor chimice si biochimice aratau, cu exactitate documentara (informativa), ca moartea pe cale naturala este cauzata de alimentatia incorecta si acest lucru ne-a uimit atat de mult, incat m-am intors la istorioara cu vitele, potrivit yupi.md.
Am scris 75 de articole si lucrari, 8 manuale in colaborare cu mai multi autori si o carte, singur. Cartea a fost vanduta cu 140 $, studentilor de la medicina. Mi-am publicat tezele in 1700 de ziare si reviste, am participat la cateva emisiuni TV etc.
Dar, in aceasta perioada, lucrarile mele referitoare la nutritie ii interesa pe foarte putini. Ce-mi ramanea de facut?
Am fost nevoit sa ma intorc la invatatura si sa devin medic, iar acest lucru mi-a permis sa folosesc toate cunostintele despre nutritie, acumulate si din sfera veterinara. Si acum nu-i de mirare ca totul a inceput sa functioneze. Am petrecut 15 ani la Torekmint, Statul Oregon si ma ocupam cu practica medicala clasica.
Astazi vreau sa va impartasesc si dvs. cunostintele capatate, concluziile si rezultatele la care am ajuns in acesti 10-12 ani.
Daca luati din aceasta lectie macar 10% din ceea ce o sa cititi, o sa va puteti pazi de multe neplaceri, suferinte, o sa economisiti o gramada de bani si o sa va prelungiti cu multi ani, viata.
N-o sa castigati acesti ani suplimentari, n-o sa atingeti potentialul genetic, fara nicio straduinta din partea dvs.
Acum vreau sa va spun ceva foarte important:
POTENTIALUL GENETIC AL LONGEVITATII VIETII ESTE DE 120 -140 DE ANI
In momentul actual, putem enumera doar 5 natii in care oamenii traiesc pana la varsta de 120-140 de ani:
In Orient, in Tibet si in China de Sud. Acesti oameni au fost enumerati inca in anul 1964, de catre Djemson Hilton, care a scris cartea „Orizontul pierdut”.
Cel mai batran om, conform datelor acelei carti (desi nu neg ideea unei exagerari), era doctorul Li din China, nascut in Tibet. La varsta de 150 de ani, a primit de la conducerea Chinei un act care adeverea faptul ca avea acea varsta si ca s-a nascut in anul 1677. Cand a implinit varsta de 200 de ani, el a primit al doilea Certificat. Acest act adevereste faptul ca el a decedat la varsta de 256 de ani, in anul 1933, despre acest lucru scriindu-se in New-York Times si London Times, unde totul era foarte bine argumentat si demonstrat prin acte.
” In Pakistanul oriental, locuia un grup de oameni care erau numiti Bogazi. Acesti oameni erau vestiti prin longevitate. Ei traiau 120-140 ani.
In anul 1973, in numarul din ianuarie al revistei National Geographic s-a publicat un articol aparte despre oamenii care au trait peste 100 de ani. Aceste materiale erau insotite de fotografii extraordinare prin calitatea carora era vestita acea varsta. Din acea multitudine de fotografii, am memorat 3.
Pe una din ele era ilustrata o femeie de 136 de ani. Ea sedea in fotoliu si fuma o tigara cubaneza, bea vodca si lua parte la o petrecere. Se distra de minune, fara a fi legaa la pat, intr-unul dintre acele azile pentru batrani, unde trebuia sa platesti 2000$ din contul tau bancar. Ea se bucura de viata, la cei 136 de ani. In alta fotografie erau ilustrate doua cupluri sarbatorind 100 si respectiv 115 ani de la casatorie.
Pe a treia fotografie era aratat un barbat care culegea ceai in muntii Armeniei, ascultand un mic aparat de radio. Conform marturiei lui si ale inscrisurilor datelor de nastere ale copiilor lui, el avea varsta de 167 de ani – fiind cel mai batran om de pe planeta, in acea perioada.
In emisfera de sud, indienii sunt recunoscuti prin longevitate, fiind vestiti printre oamenii Ecuatorului care au locuit in Anzi, la sud-est de Peru, la fel sunt vestite si teritoriile Titi-Kaka si Machu-Picchu. Reprezentantii celui mai vechi trib Titi-Kaka, traiesc 120 de ani.
Margaret Pich, de origine americana, din statul Virginia, este inscrisa in cartea recordurilor „GUINESS BOOK”, ca fiind cea mai batrana americanca. Ea a decedat la varsta de 115 ani, din cauza alimentatiei insuficiente. Mai exact, ea a murit in urma unei caderi. Care din voi imi va spune din ce cauza putea ea sa moara? Corect, din cauza osteoporozei. Femeia a murit din cauza deficientei de calciu in organism.
Ea nu era bolnava de vreo boala cardiovasculara si nici de cancer si nici de diabet. Ea a murit la 3 saptamani dupa cadere, deoarece in organismul ei nu era suficient calciu. Fiica ei ne-a spus un lucru foarte interesant: inainte sa moara, M. Pich avea o insistenta atractie fata de dulciuri. Aceasta boala este cunoscuta sub numele de Panica. Despre acest lucru vom vorbi un pic mai tarziu.”
Dar, de obicei, daca va rasfatati prea mult cu ciocolata sau dulciuri, aceasta inseamna ca organismului dvs. nu-i ajunge Cromul si Vanadiul.
Intr-una dintre tarile lumii a treia, in Nigeria, conducatorul tribului Baule a decedat la varsta de 126 de ani. La inmormantare, una dintre sotiile sale se lauda ca, atunci cand i-a murit sotul, el avea toti dintii la locul lor si toti erau dintii proprii, niciunul nefiind schimbat, iar aceasta a fost posibil datorita faptului ca si celelalte organe isi indeplineau functiile, in limitele normale.
Un barbat din Siria a decedat la varsta de 133 de ani, in iulie 1993. El a fost inscris in cartea recordurilor Guiness Book, nu datorita varstei si nici pentru ca la varsta de 80 de ani s-a casatorit pentru a patra oara, ci pentru ca incepand cu acea varsta a devenit tata a 9 copii. Daca o sa calculati ca pentru fiecare copil e nevoie de 9 luni plus un an pentru alaptare si inca un an pana la urmatoarea sarcina, o sa rezulte ca acest barbat a devenit tata si dupa varsta de 100 de ani. Acesta a fost motivul pentru care a fost inscris in cartea recordurilor. Asa ca, sa nu va scada moralul baieti si fete, deoarece mai este o speranta !
Iar acum, putina stiinta !
In noiembrie 1993, in Arizona, s-a efectuat un experiment foarte interesant. Trei cupluri au petrecut 3 ani in izolare, unde se hraneau cu alimente si hrana sanatoasa, inspirau aer curat si beau apa curata, fara impuritati. Cand s-a incheiat experimentul, au fost examinati de medicii gerontologi din Universitatea Californiana din Los Angeles.
Toate datele analizelor sangelui si a altor functii vitale ale organismului au fost introduse in computerul Universitatii din Los Angeles. Prognoza computerului a fost urmatoarea: daca acesti oameni ar continua sa traiasca in acest regim, ei ar putea trai pana la varsta de 165 de ani. Si toate acestea demonstreaza ca sa traiesti 120-140 de ani, e posibil. Astazi, longevitatea medie a oamenilor este de 75,5 ani, iar longevitatea medie a unui magistru sau medic este de doar 58 de ani.
Daca intr-adevar doriti sa ajungeti pana la varsta de 100-140 de ani, este foarte important:
1. In primul rand trebuie sa va feriti de pericole, sa nu calcati pe „grenade”, adica sa va feriti de pericolele pentru care nu merita sa riscati. Desigur, daca jucati ruleta ruseasca, fumati, beti, va avantati spre mijlocul autostrazii cu mare viteza, in timpul orei de varf, atunci aveti putine sanse sa ajungeti la varsta de 120 de ani. Toate acestea suna hazliu, caci nici nu va imaginati ca mii de oameni mor anual, din aceasta cauza. Si eu vreau ca voi sa va ganditi asupra acestui lucru.
2. In al doilea rand, trebuie sa faceti numai acele lucruri care va fac bine. Organismului dvs. le sunt necesare 90 de suplimente nutritive: 60 minerale, 15 vitamine, 12 aminoacizi de baza si proteine si 3 acizi grasi. In total 90 suplimente in dieta zilnica.
In caz contrar, in organism vor aparea bolile cauzate de insuficienta acestora. Astazi, despre aceste lucruri scrie in ziare, se vorbeste la TV si la posturile de radio. Medicii discuta permanent cu noi despre aceste lucruri, numai ca nu datorita obligatiei profesionale ca medic. Sa nu credeti ca medicii sunt aceia care le cer revistelor sa publice aceste materiale, nu. Acest lucru se intampla deoarece, aceasta informatie contribuie la vanzarea revistelor.
Articolul meu preferat a aparut in revista Times, in data de 06.04.1992 … citeste mai departe pe bzi.ro