Drept la replică Kanal D referitor la „Supermodels by Catalin Botezatu”

Avand in vedere  articolul de presa online cu titlul "Catalin Botezatu in prag de faliment  totul are legatura cu noua sa emisiune" publicat pe site-ul romaniatv.net in data de 27 .01.2015, articol avand la baza informatii inexacte, neveridice si lipsite de temei. si mai ales avand in vedere faptul ca nu a fost solicitat si punctul de vedere al postului de televiziune Kanal D, cerinte exprimate in mod expres in codul deontologic  al ziaristului, postul de televiziune Kanal D, formuleaza urmatorul drept la replica, continand in esenta punctele mai jos precizate.
Romania TV
04 feb. 2015, 12:39
Drept la replică Kanal D referitor la

S.C. DOGAN MEDIA INTERNATIONAL S.A.,(“Kanal D”) cu sediul in B-dul Marasti nr. 65-67, Romexpo, Intrarea D, Pavilion T, sectorul 1,  Cod Postal: 011465,  Bucuresti, Romania, Tel: +40 031 4075555, Fax: +40 031 8055942, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/8139/2006,  cod unic de inregistrare 18684823, cont IBAN nr: RO96 UGBI 0000 3620 0248 5RON deschis la Garanti Bank, reprezentata legal de catre Dl. Haluk Kurcer in calitate de Administrator Executiv si de catre Dl. Ugur Yesil in calitate de Director General, va comunicam dreptul nostru la replica in conformitate cu prevederile art.10 din Codul deontologic al ziaristului (“Cod”) in ceea ce priveste articolul de presa on-line mai sus mentionat publicat pe site-ul romaniatv.net in data de 27.01.2015. 

Art.10 mai sus mentionat trebuie privit si din perspectiva art. 1, 2, 3 si art 5 din acelasi Cod. 

Astfel, intrucat dispozitiile articolelor mai sus mentionate nu au fost respectate in totalitate, ne luam libertatea sa va aducem la cunostinta ca in anumite paragrafe din articolul de presa on-line au fost date publicitatii informatii inexacte, avand la baza omiterea efectuarii unui demers jurnalistic care sa urmareasca relatarea adevarului, informatii de a caror veridicitate af fi trebuit sa fi fost siguri, fiind omisa si publicarea punctelor de vedere ale tuturor partilor implicate in cazul unor pareri divergente. 

Fata de cele de mai sus, va aducem la cunostinta ca anumite informatii nu numai ca au fost confuze dar au fost si neadevarate, veridicitatea acestora nu a fost verificata iar punctul de vedere care trebuia luat in considerare, alaturi de cel al Domnului Catalin Botezatu, era si punctul de vedere al Kanal D, in calitate de radiodifuzor al programului “Supermodels by Catalin Botezatu”,detinator al tuturor drepturilor de autor, cesionate de catre casa de productie S.C. GLOBAL MEDIASAT S.R.Lsi titular al cererii de inregistrare la OSIM a marcii “Supermodels by Catalin Botezatu”. 

Astfel, articolul in intregime are un caracter confuz, continand informatii neverificate si care nu corespund situatiei de fapt si de drept. 

Acest caracter mai sus precizat priveste in special urmatoarele paragrafe: 

Mai exact, Cătălin Botezatu nu îşi poate derula noul său proiect de televiziune, deoarece există o mare confuzie între mărcile de înregistrare ale proiectului său şi alt proiect”.

“Pe data de 7 februarie la Kanal D ar trebui să înceapă un nou show de frumuseţe marca Cătălin Botezatu. Din păcate, în momentul de faţă nu se ştie dacă noul proiect va începe atunci, deoarece numele show-ului se află în litigiu, după cum susţine proprietarul mărcii de la care Bote s-a inspirat.”

“Din momentul în care angajaţii lui Cătălin Botezatu au dorit să înregistreze marca noului proiect la OSIM au început să apară şi problemele care s-au intensificat de la o zi la alta. Chiar dacă riscul de confuzie între cele două mărci este inexistent, nimeni nu vrea să renunţe, fapt care implică o amânare de proiect.” 

In consecinta, va solicitam ca in baza dispozitiilor art.10 din Cod, sa publicati pe prima pagina a site-ului dvs. in termen de 5 zile de la primiredreptul la replica prezentat de catre Kanal D asa cum este mai jos formulat, asigurand astfel repararea prejudiciului de imagine adus atat postului nostru de televiziune, cat si Domnului Catalin Botezatu.

& 

“ Avand in vedere, articolul de presa online cu titlul “Catalin Botezatu in prag de faliment totul are legatura cu noua sa emisiune” publicat pe site-ul romaniatv.net in data de27.01.2015, articol avand la baza informatii inexacte, neveridice si lipsite de temei, si mai ales avand in vedere faptul ca nu a fost solicitat si punctul de vedere al postului de televiziune Kanal D, cerinte exprimate in mod expres in Codul deontologic al ziaristului, postul de televiziune Kanal D, formuleaza urmatorul drept la replica, continand in esenta punctele mai jos precizate:

 

  1. Nu este vorba de un “proiect” exclusiv Catalin Botezatu, ci este vorba de un “proiect” de echipa care implica atat casa de productie S.C. GLOBAL MEDIASAT S.R.L in calitate de producator, cat si Kanal D in calitate de radiodifuzor. 

Nu exista nici pe departe “o mare confuzie” intre marcile de inregistrare ale “proiectului” Catalin Botezatu si alt “proiect”.Titularul cererii de inregistrare a marcii “Supermodels by Catalin Botezatu” este Kanal D si nu Domnul Catalin Botezatu.

Conform Doamnei avocat Crina Frisch, specialist renumit in materia marcilor si indicatiilor geografice, care reprezinta Kanal D in procedura jurisdictionala ce se deruleaza in fata OSIM, se va retine: 

“Marca Kanal D M 2014 06500 “Supermodels by Catalin Botezatu”, este diferita de marca M 2011 03394 MISS SUPER MODEL REGINELE FRUMUSETII” atat din punct de vedere vizual, cat si fonetic si conceptual.

.
Astfel, marca Kanal D este o marca combinata, color, cu multiple elemente vizuale care o diferentiaza de marca cealalta, in timp ce marca d-lui Bratu, este o marca verbala, simpla, constand din insiruirea unor termeni uzuali si descriptivi. Elementele care intra in structura ambelor marci si sunt oarecum asemanatoare “supermodels” si “super model”sunt elemente fara putere distinctiva,proprii lexicului limbii engleze, respectiv al limbii romane. 

In plus, adaugarea sintagmei care reprezinta numele patronimic al celebrului creator/designer Catalin Botezatu exclude orice risc de confuzie sau asociere cu marca MISS SUPER MODEL REGINELE FRUMUSETII, indicand sursa, originea si conceptul acesteia.

Avand in vedere si conditiile concrete de utilizare a marcii “Supermodels by Catalin Botezatu”, respectiv o emisiune cu un format original ce va fi difuzata de postul de televiziune Kanal D, publicul tinta este format din telespectatorii acestui post.

Rezulta deci ca aparitia oricarui risc de confuzie, incluzand si riscul de asociere, este imposibila.

In final, este demn de mentionat ca exista un numar mare de marci inregistrate la nivel national, international si comunitar, constand din sau continand elementul verbal “Supermodels” sau variatiuni ale acestuia care coexista, tocmai datorita caracterului descriptiv al cuvantului”.

c) Nu exista nicio indoiala in ceea ce priveste “inceperea” show-ului de frumusete pe data de 7 februarie 2015, Kanal D va radiodifuza emisiunea “Supermodels by Catalin Botezatu”, intrucat “litigiul” in fata OSIM in ceea ce priveste ”numele show-ului” nu este de natura a impiedica radiodifuzarea acestei emisiuni, OSIM este singurul organism in masura, la acest moment, sa decida asupra opozitei formulate in dosarul de inregistrare a marcii initiat de catre Kanal D. Aceasta opozitie formulata de Domnul Bratu nu are natura unei “probleme” iar acestea nu “s-au intensificat de la o zi la alta” ne aflam pur si simplu intr-o procedura de inregistrare a marcii “Supermodels by Catalin Botezatu”, la OSIM. Procedura in care oricine este indreptatit, chiar daca motivele sunt fantasmagorice, sa formuleze opozitie la inregistrare, evident fara a-si exercita abuziv acest drept, insa notiunea de abuz este relativa si se raporteza la un sistem de valori, principii si la o anumita conduita. 

d) Departe de a ne afla intr-o situatie de “plagiat”, putem spune ca ne aflam intr-o situatie in care Domnul Bratu fiind confuz in utilizarea acestui termen, precum si ai termenilor juridici cuprinsi in legea nr.64/1998 privind marcile si indicatiile geografice, precum si in legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, isi exercita cu rea credinta dreptul la libera exprimare pe o platfoma on-line, platforma care omite sa verifice din cand in cand normele Codului deontolgic al ziaristului”. 

Avem rugamintea ca acest drept la replica, de natura a lamuri confuziile si omisiunile evidente din textul articolului, sa fie publicat in intregime si fara nicio cenzura. 

Asteptam pozitia dvs. referitor la publicare dreptului nostru la replica in termen de 5 zile de la primirea prezentei. 

Cu deosebita consideratie,  

S.C. DOGAN MEDIA INTERNATIONAL S.A. 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'