După cum sperăm că te-am obişnuit, te-am invitat din nou la dialog pe pagina noastră de Facebook. În dăţilte trecute am vorbit despre alăptarea în publicşi despre premergător. De data aceasta, am luat în discuţie decalotarea.
Întrebarea noastră a fost următoarea: „Decalotarea este unul dintre aspectele care li se pune în vedere mămicilor de băieţei. Unii medici sunt pentru – şi sfătuiesc mamele să se ocupe de asta dupa băiţa bebeluşului, când acesta este relaxat -, alţii sunt împotriva procedurii, spunând că o decalotare forţată poate duce la fisurarea prepuţului şi la cicatrizarea lui deficitară. Tu cum ai procedat cu bebeluşul tău?”
Iată ce ne-au răspuns mămicile (discuţia a rămas deschisă, iar răspunsurile continuă să apară).
Maria Matei Cosmin Offf… nu mai ştiam dacă să fac sau nu! Pediatra zice „nu”, asistenta care ne supraveghează de la medicul de familie zice „da”.
Aşa că am mers la un specialist. El mi-a spus să-i fac o dată pe săptămână. Deci aşa facem. Cunosc mămici care nu au făcut niciodată şi băieţeii sunt ok, dar şi la care nu au făcut şi au ajuns la doctor! Cred că asta e o problemă la care nimeni nu ştie răspunsul!
Maria Iacob Dacă nu se face decalotarea, mai devreme sau mai târziu se ajunge la fimoză, deci eu am fost pentru!
Madalina Oana Raducanu Nu e obligatorie şi dacă tragi prea tare, îl va durea şi va ajunge la fimoză. Eu sunt contra. Îl spăl cu apă caldă, ca la orice (cută, plici), şi nu a făcut nicio fimoză. Ia întrebaţi-vă mamele (daca aveti fraţi) şi soacrele dacă le-au făcut băieţeilor când erau mici. O să vedeţi că nu şi nici fimoze nu făceau!
Ioana Dobrin Nici eu nu sunt de acord. Am întrebat-o pe bunica mea şi ea a spus că ea nu a făcut aşa ceva. Aşa că nici eu nu am făcut.