Puterea terapeutica a borsului vine de la drojdia de bere care ajuta la fermentatie. In credinta populara, borsul vindeca de deochi si le reda copiilor pofta de mancare. De asemenea, inainte de post, gospodinele spalau vasele cu bors, semn ca preparatul este considerat un dezinfectant.
Borsul, anemia si bolile aparatului respirator
Gratie vitaminelor si mineralelor continute, borsul functioneaza ca un tonic eficient in cazurile de anemie. Totodata, ajuta la eliminarea toxinelor si la arderea grasimilor, stimuleaza digestia si este eficient in curele de slabire. Despre bors se mai spune ca poate fi un adjuvant in cazul bolilor aparatului respirator precum bronsita, astmul si sinuzita. O cura de 20 de zile cu un pahar de bors pe zi, cu un sfert de ora inainte de masa duce la revigorarea organismului. Borsul este folosit ca adjuvant in cazurile de tuberculoza, considerandu-se ca anumite substante active din licoare blocheaza dezvoltarea bacililor.
Borsul si sanatatea intestinelor si a sistemului nervos
Cura cu bors este recomandata persoanelor cu diabet, artrita, guta, afectiuni reumatice, hepatice si renale. De asemenea, borsul este bun pentru persoanele care sufera de oboseala cronica intrucat revigoreaza sistemul nervos. Borsul scade tensiunea arteriala, reduce colesterolul, curata rinichii, previne aparitia infarctului.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO
Citeşte şi Borşul din tărâţe, un aliment MINUNE. Iată de ce este bine să îl consumi