1. Terci de ovăz, zeamă de lămâie şi măr – se mixează într-un blender ½ ceaşcă de terci de ovăz (fulgi de ovăz fierţi în apă), o jumătate de măr şi două linguriţe de zeamă de lămâie. Se curăţă faţa, se acoperă zonele cu probleme cu această mască, se lasă 15 minute şi apoi se spală tenul cu apă călduţă.
2. Căpşuni, albuş de ou şi miere – curăţă excesul de sebum şi oferă strălucire. Se mixează o jumătate de ceaşcă de căpşuni, o linguriţă de miere, un albuş de ou şi o jumătate de linguriţă de zeamă de lămâie. Se pune masca pe faţa curăţată în prealabil şi se lasă 10 – 15 minute. Se clăteşte cu apă călduţă.
3. Alcool camforat şi ulei esenţial de mentă – se amestecă o lingură de alcool camforat, un albuş de ou, o picătură ulei esenţial de mentă şi o lingură de lapte praf. Masca se lasă să acţioneze 15 minute şi se clăteşte cu apă călduţă. Tenul devine astfel mai catifelat şi luciul dispare.
4. Lapte şi ulei de lavadă – se amestecă două picături de ulei esenţial de lavandă cu un sfert de ceaşcă de lapte integral. Cu ajutorul unui disc demachiant se curăţă porii cu această loţiune, care reglează PH-ul pielii. Tenul se clăteşte cu apă călduţă. Se foloseşte zilnic.
5. Suc de lămâie, roşii şi castravete – se amestecă cu ajutorul unui blender un castravete mic, o jumătate de roşie şi două lingurile de zeamă de lămâie. Se aplică masca uniform pe faţă şi se lasă 15 minute. Se curăţă cu apă călduţă. Masca are efect astringent şi de curăţare şi se foloseşte săptămânal.
6. Salvie şi iaurt – elimină punctele negre şi normalizează nivelul sebumului. Se face o infuzie de salvie şi se amestecă două linguri din acest ceai cu o cutie mică de iaurt. Se aplică tratamentul pe faţă şi se lasă până se usucă. Masca se curăţă cu apă rece.