Redirecţionează 2% din impozitul pe venit. Ajută un copil să zâmbească sau un bătrân să supravieţuiască

După ce în anul 2014 a realizat diverse acţiuni de ajutorare a persoanelor aflate în dificultate financiară majoră, Fundaţia Refresh şi-a propus şi în 2015 să ajute cât mai mulţi oameni, bazându-se în principal pe resursele oferite de către românii care redirecţionează 2% din impozitul pe venit.
Roxana Gagiu
11 feb. 2015, 14:11
Redirecţionează 2% din impozitul pe venit. Ajută un copil să zâmbească sau un bătrân să supravieţuiască

Nişte copii care au nevoie de haine de iarnă sau mâncare, un bătrân ce are nevoie de un cărucior, bebeluşi abandonaţi cărora le lipsesc scutecele şi alte obiecte igienico-sanitare, o pensionară bolnavă ce are nevoie de medicamente, o bătrână care ar putea să nu reziste pe timpul iernii fără lemne de foc – sunt doar câteva dintre cazurile selectate în ultima perioadă de Fundaţia Refresh. Voluntarii organizaţiei acţionează în judeţele Tulcea, Constanţa, Ilfov, în Bucureşti, dar şi în alte zone, atunci când sunt semnalate situaţii ce merită atenţie imediată.

„Există mereu oameni aflaţi în pericole iminente, care au nevoie de ajutor rapid. Cazurile pe care le selectăm implică fiecare costuri de cel mult câteva mii de lei. Ne-am propus să ajutăm câte puţin, cât mai multe persoane. Pentru o familie care nu are lemne de foc, pentru nişte copii care nu au nici măcar haine pentru a merge la şcoală, pentru nişte bătrâni care nu îşi pot cumpăra medicamente sau mâncare, cazul este dramatic la fel ca o boală gravă. Unii oameni ajung în situaţii dincolo de imaginaţia noastră, există drame aproape de noi pe care le putem rezolva cu banii pe care îi dăm pe 2-3 plinuri de benzină la maşină – atât de puţin este necesar uneori pentru a schimba viaţa unor oameni sau chiar pentru a face diferenţa între viaţă şi moarte”, spun reprezentanţii Fundaţiei Refresh.

Tot mai mulţi români conştientizează cât de uşor pot ajuta, fără să îi coste nimic. Acest lucru este posibil prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit care oricum este plătit către stat. Prin declaraţiile de venituri 200 şi 230, donaţia către un ONG se poate face fără vreun efort suplimentar. Astfel, poţi ajuta oameni, poţi salva animale, poţi proteja mediul, prin diverse forme de acţiune. Fiecare fundaţie are modul ei de abordare a situaţiilor si aria sa de expertiză. Prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe profit, cu siguranţă ajuţi, iar fiecare ajutor este important.

Pentru a realiza o faptă bună, singurul efort care trebuie făcut este completarea datelor unei fundaţii în formularul 200 sau în formularul 230. Primul se depune oricum obligatoriu de către persoanele care realizează în anul precedent venituri extra-salariale, în timp ce al doilea este opţional, dedicat celor care câştigă exclusiv pe baza contractelor de muncă. Poate 2% din venituri mici nu înseamnă prea mult, însă aceste donaţii cumulate pot face enorm de mult bine.

Pentru a veni în întâmpinarea persoanelor care doresc să redirecţioneze cei 2% (pe care oricum îi plătesc la stat prin impozitul pe venit) către Fundaţia Refresh, există pe site-ul www.fundatia.eu posibilitatea de a descărca rapid formularul 200 şi formularul 230 în variantele solicitate de ANAF pentru depunerea în 2015 (venituri realizate în 2014). Aceste formulare sunt deja completate cu datele Fundaţiei Refresh, contribuabilii trebuind doar să depună documentul necesar la agenţia fiscală sau să-l expedieze prin poştă, în condiţiile prevăzute de lege. Spre deosebire de donaţiile directe sau de cele online ori prin SMS, redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit are avantajul de a reprezenta un ajutor ce nu implică un efort financiar suplimentar: pur şi simplu, o mică parte din banii care oricum merg spre bugetul statutul, vor fi trimişi de autorităţi spre un ONG ales de persoana care a realizat respectivele venituri.

Detalii despre Fundaţia Refresh şi despre o parte din cazurile rezolvate şi a celor propuse pentru rezolvare pot fi consultate pe website-ul oficial www.fundatia.eu, dar si pe pagina de Facebook. Tot acolo, puteţi propune un caz Fundaţiei Refresh.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cine este patronul lanțului de patiserii Luca. Simigeriile au împânzit Bucureștiul și au ajuns chiar și în Polonia
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Mulți români fac asta și riscă. Amenda e de 45.000 de lei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Cauza morții regizorului Bogdan Budes. Ce s-ar fi întâmplat cu el, în timpul nopții. Detalii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Armata ucraineană distruge un pod cheie în regiunea Kursk, izolând orașul Glușkovo
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...