Minerii primesc tichete cadou, în urma protestelor

În urma protestelor minerii primesc tichete cadou. Reprezentanţii Ministerului Economiei le-au propus minerilor să le acorde tichete cadou până în luna iunie, iar oferta a fost acceptată.
Romania TV
12 mart. 2012, 08:40
Minerii primesc tichete cadou, în urma protestelor

Minerii din Valea Jiului, care au încetat, vineri, protestul, după ce liderii de sindicat au căzut de acord cu administraţia CNH şi Ministerul Economiei, vor primi până în luna iunie tichete cadou. În plus, aceştia vor primi şi o primă de Paşte de 400 de lei.

Potrivit lui Petre Nica, preşedintele Sindicatului „Muntele”, drepturile obţinute pentru mineri se vor încadra în limita bugetului de venituri al Companiei. Totodată, sindicatul „Muntele” a anunţat, duminică, printr-un comunicat de presă, că între administraţia CNH şi partenerii de dialog social a fost încheiat un protocol care se referă la drepturile aferente lunii februarie.

„Comisiile de negociere la nivel de Compania Naţională a Huilei din Petroşani au stabilit, de comun acord, că angajaţii încadraţi în condiţii speciale de muncă (subteran – n.r.) vor primi, pentru luna februarie, tichete cadou în valoare de 300 de lei/salariat, în funcţie de cota procentuală de intrare în subteran. Această sumă compensează diferenţa de 100 de lei la sporul de periculozitate, dar şi drepturile salariale ce nu au fost acordate din cauza neaplicării Actului adiţional numărul 1112 din data de 2 februarie 2012”, se arată în comunicat.

Potrivit aceluiaşi document, Sindicatul Muntele a acţionat în instanţă Compania Naţională a Huilei pentru nerespectarea Actului adiţional încheiat la Contractul Colectiv de Muncă la începutul lunii februarie 2012.

„Menţionăm, totodată, că până la obţinerea unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile vor fi încheiate, lunar, protocoale astfel încât veniturile salariale ale angajaţilor încadraţi în condiţii speciale să fie compensate. Angajaţii Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani care nu sunt încadraţi în condiţii speciale de muncă îşi vor recupera drepturile salariale după pronunţarea sentinţei judecătoreşti definitive şi irevocabile”, se mai arată în comunicat.

La CNH Petroşani lucrează aproximativ 6.000 de angajaţi în subteran, restul până la 7.706 fiind la suprafaţă.

Minerii din Valea Jiului au reluat munca începând cu schimbul 4 al zilei de vineri.

Ortacii de la cele şapte exploatări din Valea Jiului au declanşat protestele luni, câteva mii de angajaţi ai CNH protestând în curtea Companiei şi mărşăluind pe străzile din Petroşani. Minerii au cerut reactualizarea cu 100 de lei a sporului de periculozitate, de la 600 la 700 de lei, şi creşterea preţului cărbunelui livrat producătorilor de energie, precum şi respectarea unui act adiţional încheiat la CCM în mandatul fostului ministru Ion Ariton.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Mesaje de felicitare din partea sportivilor români pentru înotătorul David Popovici, medaliat cu aur olimpic
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!