Oamenii care ajung în asemenea situaţii limită îşi pot păstra casele dacă invocă anumite reglementări şi decizii europene. Prin aceste prevederi, clientul pune la îndoială legalitatea contractului iar instanţa verifică toate clauzele în contract.
Cât timp procesul e pe rol, oamenii nu pot fi daţi afară din case. Unele instanţe naţionale le-au dat deja dreptate unor clienţi iar aceştia şi-au păstrat locuinţele.
Şi dacă nu vreţi să aveţi de-a face băncile sau nu vă calificaţi la un credit este bine să ştiţi ce dobânzi au instituţiile nebancare. Pe piaţă există nenumărate variante, costurile sunt însă de-a dreptul exorbitante. Cea mai bună variantă de împrumut pentru persoanele care nu s-ar califica niciodată pentru un împrumut bancar uzual presupune o dobândă anuală de 30%, de peste trei ori mai mare decât costurile medii din piaţa creditelor de consum acordate de bănci.
Cât despre cele mai mari dobânzi sau echivalent al dobânzilor, acestea pot ajunge chiar şi la peste 3.500% în cazul împrumuturilor de valori mici acordate pe termene scurte.
Citeşte mai mult pe ECONOMICA.NET