ELENA UDREA, o nouă cerere de arestare. Zgonea: Nu poate intra în CĂTUŞE şi cu Poliţie în Parlament VIDEO

Elena Udrea este din nou la mâna deputaţilor, după ce DNA a cerut încuviinţarea urmăririi penale şi a arestării preventive a acesteia în Dosarul Gala Bute pentru trei noi fapte de luare de mită. Solicitarea a fost discutată, luni, rapid în şedinţa conducerii Camerei, care a dat termen de trei zile Comisiei Juridice pentru a întocmi raport. 
Ionela Marcu
16 feb. 2015, 14:48
ELENA UDREA, o nouă cerere de arestare. Zgonea: Nu poate intra în CĂTUŞE şi cu Poliţie în Parlament VIDEO

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent, că cererile privind încuviinţarea urmării penale şi a arestării preventive a Elenei Udrea, în Dosarul Gala Bute, au fost trimise la Comisia Juridică, care are termen de trei zile pentru a face raport.

Deputaţii nu ştiu însă cum să procedeze în privinţa prezenţei Elenei Udrea în Cameră, aceasta având dreptul, dacă doreşte, să participe la lucrările Comisiei sau ale plenului în care se va da votul final.

Teoretic, Udrea ar urma să fie adusă în cătuşe la Parlament, fiind o premieră în acest sens.

Cum Regulamentul Camerei nu prevede o astfel de situaţie, Zgonea a anunţat că va solicita ministrului Justiției și procurorului general o soluție cu privire la modul în care urmează să se prezinte Elena Udrea în Parlament pentru a-și spune punctul de vedere.

În acest context, Zgonea a arătat că un parlamentar aflat în exercițiu nu poate intra în cătușe într-o comisie parlamentară și în plen.

„Noi nu nu avem în Regulament o procedură pentru un parlamentar care este în arest preventiv şi care trebuie sa beneficieze de citirea dosarului, de prezenţa la comisie. (…)  În această perioadă de 72 de ore, deputatul sau avocatul pot citi dosarul astel încât Biroul permanent m-a mandatat sa trimit procurorului general şi ministrului Justiţiei informaţia că, în următoarele 3 zile, putem să permitem avocatului sau doamnei deputat Udrea, pe procedurile care sunt stabilite de către instanţă, nu de către noi, prezenta la comisia pentru a citi dosarul.

PREMIERĂ în Parlament. ELENA UDREA, în cătuşe pentru a se apăra în faţa deputaţilor

Avem o situaţie delicata pe care nu stim sa o rezolvăm. Speram că prin dialogul cu procurorul general si ministrul justiţiei să găsim o soluţie. Avem un  deputat care este în mamdat şi  in arest preventiv si trebuie să gasim soluţia ca deputatul sa vina la comisie, să-şi susţină argumentaţia. (…)

Un parlamentar aflat în exerciţiu nu poate intra in catuse în Comisia permanenta sau în plen. (…) Avem această situaţie inedită pe care nu ştim să o rezolvăm. (…) Politistii nu pot intra nici in plen nici in comisie. Nu ştim mai mult. Nefiind in Regulament si este pentru prima data cand suntem in aceasta situaţie, orice alt comentariu ar fi lipsit de argumente legale. Sunt două chestii obligatorii: doamna deputat nu poate intra cu poliţie şi in cătuşe in comisie„, a spus Zgonea. 

Președintele Camerei Deputaților a menționat că cererile DNA au fost trimise Comisiei juridice pentru a întocmi un raport în trei zile și cel mai probabil săptămâna viitoare, luni sau marți, va fi o ședință de plen în care să se voteze aceste cereri.

ELENA UDREA, reacţie pe Facebook după noua cerere a DNA de arestare preventivă

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, luni, un nou aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală şi arestarea preventivă a Elenei Udrea, pentru trei noi fapte de luare de mită, în dosarul Gala Bute, privind contracte încheiate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului cu mai multe firme.

Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este pe bancnota de 200 de lei. Există un detaliu pe care puțini români l-au observat
Spynews
Tu crezi că poți rezolva măcar 1 din aceste 10 ghicitori grele, fără ajutorul Google?
Evz.ro
Cătălin Bordea a uitat-o pe Livia. Amănunte ascunse despre noua iubită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pe ce dată și la ce oră urmează să fie virate alocațiile elevilor în august 2024
Capital.ro
Rusia se RETRAGE. Bucurie de nedescris în Ucraina: Amintiți-vă de această zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea este femeia, medic stomatolog, găsită fără suflare în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Diferențele de Preț la Apa Plată Între Supermarketuri și Litoralul Românesc, Criticată de Directorul ANPC
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'