Ce s-a ales de femeile promovate în politică de către Traian Băsescu VIDEO

Traian Băsescu s-a lăudat mereu că el a promovat femeia în politica românească. Elena Udrea, Monica Iacob Ridzi, Alina Bica, Roberta Anastase sau chiar propria fiică, Elena Băsescu sunt doar câteva dintre numele pe care fostul preşedinte le-a împins înainte pe scena politică.
Filip Stan
16 feb. 2015, 16:47
Ce s-a ales de femeile promovate în politică de către Traian Băsescu VIDEO

Deşi au cunoscut o creştere fulminantă, o dată cu plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni pentru unele cariera de femei importante în politică a ajuns la final. Iar pentru unele s-a terminat chiar dramatic: în arestul preventiv al poliţiei Capitalei. „Prezenţa femeilor în politică după mine a fost un pariu câştigat”, spunea Traian Băsescu în 2013.

Elena Udrea este femeia susţinută cel mai mult de Traian Băsescu. De altfel, ea este şi singura despre care fostul preşedinte al României spune că este produsul lui. „Elena Udrea este crescută ca şi politican de mine, ea de la mine a învîţat politică. Elena Udrea a crescut enorm şi sunt convins că, după experienţa Roman, ea va deveni un politician de forţă în România”, spunea Băsescu în acelaşi an.

Ulterior, Elena Udrea a devenit preşedinte de partid, a candidat la alegerile prezidenţiale cu spijinul deschis al lui Traian Băsescu. Acum însă, Udrea nu mai este nici lider de partid, candidatura la prezidenţiale a fost un eşec, iar ea e arestată.

Şi în cazul Alinei Bica, tot numele lui Traian Băsescu apare implicat. Cu o plăcere declarată de a susţine femei pentru înalte funcţii în stat, fostul preşedinte este cel care a numit-o în 2012 procuror şef al DIICOT, la sugestiile Elenei Udrea. Când Bica a ajuns pe mâna procurorilor DNA şi arestată preventiv în dosarul retrocedărilor ilegale, Traian Băsescu a făcut un pas înapoi. „Eşecuri cu oameni cred că pot face o carte, intră la lunga listă de oameni cu care am dat-o în bară. Ce sa fac?”, a declarat Băsescu referitor la Bica, cu o zi înainte să-i expire mandatul. Acum Alina Bica este arestată preventiv pentru abuz în serviciu şi riscă să ajungă în închisoare.

Un alt politician promovat de către Traian Băsescu este fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi. Condamnată la 5 ani cu executare, Ridzi a fost acuzată de abuz în serviciu pentru organizarea evenimentului Zilele Tineretului. Eveniment făcut special, a scris presa, pentru promovarea Elenei Băsescu .

În cele din urmă, EBA aşa cum a rămas în memoria publicului, fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu, s-a retras din politică. Pentru moment este preocupată de creşterea copiilor, după ce a obţinut ca independentă un mandat de europarlamentar, existând suspiciuni că voturile necesare au fost obţinute cu sprijinul masiv al PDL condus la acea vreme de oameni gata oricând să-i fie pe plac preşedintelui Băsescu.

„Am slăbiciunea în a susţine femeile, fie că este Roberta Anastase, Anca Boagiu, Elena Udrea, Sulfina Barbu. Toate sunt promovate de mine”, spunea cu alt prilej Traian Băsescu.  Iar vorbele lui Traian Băsescu sunt perfect adevărate, dacă ne uităm la scena politică din anii 2004-2014. Roberta Anastase a fost sprijinită să ajungă preşedintele Camerei Deputaţilor. De notorietate a rămas momentul în care a numărat greşit în plen la votul pentru legea pensiilor, însă rămâne în continuare un membru de vază al PDL-ului ce a fuzionat cu PNL. Tot la vârful politicii a rămas şi Sulfina Barbu, chiar dacă, împreună cu Anastase este mai puţin prezentă în viaţa publică. În aceeaşi situaţie se află şi Anca Boagiu, ministru de mai multe ori cu susţinerea lui Traian Băsescu.

Despre Mioara Mantale, prima femeie prefect a Capitalei nu se mai ştiu multe. Profund legată de Traian Băsescu, pe vremea când el era primar General, ea a ajuns reprezentant al guvernului în Capitală imediat după ce Basescu a ajuns la Cotroceni. La câţiva ani după ce şi-a terminat treaba la prefectură, Mantale a fost trimisă de Emil Boc la Strasbourg in calitate de consul general.

Monica Macovei a devenit ministru şi a intrat în politică datorită relaţiei sale bune cu preşedintele Traian Băsescu. Chiar dacă relaţiile cu colegii din PDL nu au fost întotdeauna cordiale, Macovei a fost promovată pe lista pentru Parlamentul European la alegerile din 2009 datorită sprijinului prezidenţial. Ulterior însă relaţiile dintre cei doi s-au deteriorat, iar Macovei a devenit a doua oară europarlamentar cu susţinerea sinceră a conducerii PDL.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Magazinul din România care îți dă banii înapoi după ce îți faci cumpărăturile. Nu contează cât achiziționezi, sumele returnate pot fi foarte mari
Capital.ro
SE VERIFICĂ buletinele de identitate. Legea care este deja OBLIGATORIE în România
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Regele nordului, o perlă puțin descoperită a turismului românesc. Frumusețile nebănuite de la capătul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Cine era, de fapt, Kristof Lajos. Dezvăluiri incredibile despre antrenorul geniilor
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la intrare VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Amendă de 5.000 de lei sau chiar trei luni de închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Autoritățile române dau asigurări: cei patru copii luați de serviciile sociale britanice sunt în siguranță
MediaFlux
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'