Senatorul Liviu Paşca s-a întors în PNL

Senatorul Liviu Titus Paşca a anunţat luni că s-a reînscris în Partidul Naţional Liberal, urmând să activeze ca membru al grupului senatorilor liberali, transmite Agerpres.
Romania TV
16 feb. 2015, 17:29
Senatorul Liviu Paşca s-a întors în PNL

„Am semnat adeziunea la PNL. Eu sunt membru PNL începând de astăzi. Am fost membru PNL din 14 februarie 1990 şi în 1 septembrie 2014 mi-am dat demisia (din PNL – n.r.) şi am rămas şase luni senator independent. De azi însă am reintrat în rândurile PNL. Am fost şi la şedinţa de grup. Urmează să fac şi anunţul oficial în plen”, a declarat el, luni.

Senatorul a comentat şi faptul că PLR a transmis un comunicat de presă prin care informează asupra faptului că s-a decis excluderea sa din grupul Liberal Conservator, după ce s-a constatat că nu mai împărtăşeşte valorile liberale.

„Să fiu exclus, de unde? Dacă am intrat în PNL…, eu am plecat”, a spus Paşca.

Liviu Paşca este senator ales în colegiul uninominal 1 din circumscripţia electorală nr. 26 Maramureş.

Senatorul Liviu Titus Paşca, fost vicepreşedintele al PNL Maramureş, s-a înscris în Partidul Liberal Reformator (PLR) în august 2014, convins că după alegerile prezidenţiale din toamnă cele două partide vor fuziona.

Senatorul Liviu Titus Paşca declara atunci că a decis să treacă în PLR după ce în prealabil a purtat o serie de discuţii cu primari, viceprimari şi consilierii liberali din colegiul său.

„Înainte de toate m-am consultat cu primarii din colegiul meu, dar am discutat şi cu unii cetăţeni de care mă simt mai apropiat, pentru că într-adevăr e o opţiune grea. Eu sunt membru al PNL încă de la înfiinţare, din 14 februarie 1990, dar linia politică adoptată de PNL în ultimele şase luni a fost o linie care s-a depărtat de doctrina naţional liberală, doctrina liberală autentică, şi acest lucru a făcut ca noi în primăvara anului 2014 să părăsim guvernarea după ce am luptat împotriva PDL, am luptat împotriva preşedintelui Traian Băsescu, am luptat împotriva celor care au fost la guvernare în timpul guvernului democrat-liberal, iar acum, dintr-o dată să dai mâna, să fii prieten şi să explici electoratului tău că e bine ce s-a întâmplat… Acum, tot ce face premierul Ponta e greşit, iar până în februarie tot ce făcea era bun – devine greu de procesat chiar pentru un politician bun, dar e cam greu de înţeles pentru oamenii de rând”, a spus Liviu Titus Paşca.

Potrivit acestuia, în următoarele săptămâni mai mulţi aleşi locali din colegiul său, dar şi din judeţ urmau să opteze pentru PLR.

„În urma discuţiilor pe care le-am avut, dar şi în urma intenţiei guvernanţilor de a permite reorientarea primarilor şi a consilierilor locali prin adoptarea ordonanţei care intră în vigoare, luni, am decis să trec în PLR, partid condus de Călin Popescu Tăriceanu. Nu ascund faptul că am o relaţie foarte bună cu domnia sa, dar luând în considerare contextul, ceea ce gândesc oamenii, primarii, viceprimarii şi consilierii locali din colegiul meu şi o mare parte din primarii liberali, primari care au câştigat mandatul pe votul USL sau a celor care au apreciat PNL, fac această schimbare cu regrete, regret faptul că trebuie să părăsesc PNL, din care am făcut parte 24 de ani, dar cu credinţa că fac un lucru bun şi după alegerile prezidenţiale sunt convins că se va pune problema unei reunificări între PNL şi PLR, sigur, cu o altă conducere din partea PNL. Toate datele arată că va fi un eşec în alegerile prezidenţiale din partea PNL”, a declarat Liviu Titus Paşca.

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Locul din Europa unde trăiesc cei mai fericiți oameni. Medicul Vlad Ciurea spune că toți sunt mai relaxați aici și iubesc viața
Capital.ro
România a pierdut un monstru sacru. A fost cel mai iubit actor: A avut mare succes la doamne!
Playtech.ro
BREAKING! Ciclonul Ashley și-a schimbat direcția, risc major pentru trei județe. Celulă de criză la Guvern
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Cu cât s-ar putea majora pensiile de la 1 ianuarie. Simulare de calcul
wowbiz.ro
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă în Olanda. Ce se întâmplă cu el în aceste momente?
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Trezi zile de urgie meteo. România va fi dată peste cap
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
Derya, o tânără româncă adoptată de o familie din Turcia, vrea să-și găsească mama: „Simt că mama mă așteaptă”. Povestea emoționantă a fetei a făcut înconjurul internetului
Cancan.ro
Vine iarna în București. Pe ce dată cade prima zăpadă în Capitală, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
INCREDIBIL! Pescobar, PĂRĂSIT de femeia care i-a luat locul "Pescobăriței" Larisa în viața lui! Detaliile momentului
Capital.ro
Adelina Chivu, anunț după 17 ani de căsnicie cu Cristi Chivu: Am renunțat la tot
StirileBZI
Nu ai voie să înregistrezi cu telefonul! Este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea 2 ani!
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"I-a murit creierul" Cel mai monstruos culturist din lume a decedat. Ilia avea 36 de ani și mânca șapte mese pe zi
substantial.ro
Tot ce trebuie să știi despre albirea dentară profesională
MediaFlux
VINE URGIA în România! UNDE LOVEȘTE CICLONUL! HARTA ANM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Hermès Birkin pierde titlul de cea mai scumpă geantă din lume! Rabanne lansează geanta Nano de aur. Care este povestea acesteia?