Un nou PENITENCIAR pentru miniştri şi parlamentari corupţi, construit în Bucureşti

Şeful penitenciarelor din România revine cu mega-proiectul închisorii pentru corupţii. Asta în contextul în care doar de la începutul acestui an patru foşti miniştri au fost condamnaţi definitiv la închisoare, iar un altul se află în arest. În total, în spatele gratiilor sunt acum suficienţi foşti miniştri cât pentru formarea a două Guverne.
Iulian Tudor
17 feb. 2015, 15:20
Un nou PENITENCIAR pentru miniştri şi parlamentari corupţi, construit în Bucureşti

Directorul ANP se plânge că până acum nu s-au făcut investiţii în sistem, deşi există un deficit de locuri în închisori. Ar fi nevoie de 1 miliard de euro pentru ca puşcăriile noastre să ajungă la standarde europene.

Sistemul penitenciar se confrunta cu un deficit de aproximativ 11.000 – 11.500 de locuri de cazare. penitenciarul din pantelimon are si el nevoie de finantare ca sa poata fi terminat. Probabil undeva la 18 milioane de euro ca sa putem sa-l dam în functiune„, a declarat Claudiu Bejan, directorul ANP.

Doar de la începutul acestui an patru foşti miniştri au fost condamnaţi definitiv la puşcărie pentru fapte de corupţie, iar un altul e în arest.

În total, au fost condamndaţi la închisoare 37 de miniştri postdecembrişti, în frunte cu fostul premier Adrian Năstase. Suficienţi cât pentru două guverne.

Directorul ANP a spus că în 2014-2015 sunt finanţate 500 de locuri de cazare pentru deţinuţi, dintre care 200 sunt locuri noi şi 300 modernizate.

„În 2014-2015 sunt 500 de locuri pe care le avem prevăzute şi finanţate, la finalul lui 2015 o să avem 200 de locuri noi şi 300 de locuri modernizate. Este un proiect finanţat din fonduri norvegiene şi sperăm ca în decembrie anul acesta să putem să arătăm cum ar trebui să arate nişte spaţii de detenţie decente. (…) Sunt la standarde ale Consiliului Europei”, a susţinut Bejan.

Modernizarea penitenciarelor se poate face şi din donaţii

Directorul ANP a subliniat că penitenciarele pot primi şi donaţii pentru modernizare, dar în anumite condiţii. „Noi nu primim donaţii şi sponsorizări de la cei care sunt subiectul detenţiei, însă avem organizaţii nonguvernamentale, societăţi care ne ajută să depăşim aceste momente. Există posibilitatea să se primească materiale pentru zugrăvit sau pentru intimizat camera de detenţie. Nu acceptăm doaţii de la familii, rude sau societăţi care au legătură cu cei încarceraţi. Marea majoritate a reparaţiilor curente se efectuează din fonduri şi în limita fondurilor pe care le avem la dispoziţie”, a explicat Bejan.

Şeful ANP a precizat că fiecare unitate de detenţie este propriul ordonator de credite şi, dacă există donaţii şi sponsorizări, acestea nu se realizează prin intermediul ANP. „Dacă cineva doreşte să contribuie în felul acesta, se adresează conducerii respectivului penitenciar şi aşa se realizează donaţia. Cei care hotărăsc aceste lucruri şi care cunosc spaţiile care au nevoie urgentă de renovare sunt cei din conducerea unităţii”, a punctat Cătălin Bejan.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol
Capital.ro
Românii să fie gata pentru CE E MAI RĂU. Traian Băsescu: Un sfârșit tragic
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Betty Salam, escapadă pe litoral. Artista nu se lasă afectată de despărțire
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Asociația de proprietari îți ia banii. Toți proprietarii de apartamente trebuie să plătească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
substantial.ro
Incendiu puternic într-o zonă aglomerată din nordul Capitalei lângă stația de metrou Aurel Vlaicu
MediaFlux
Cine ia LOCUL lui BIDEN! S-a aflat după DEMISIE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!