ELENA UDREA a primit un nou aviz pentru ARESTARE şi urmărire penală în Dosarul Gala Bute

Elena Udrea va ajunge din nou în plenul Camerei Deputaţilor care va trebui să decidă dacă dă undă verde cererilor DNA de arestare preventivă şi urmărire penală a deputatului în Dosarul Gala Bute. Comisia Juridică a dat, miercuri, aviz pozitiv pentru cele două solicitări ale procurorilor. Plenul ar urma să se întrunească luni, iar Elena Udrea a anunţat că va veni în faţa deputaţilor pentru a îşi susţine punctul de vedere. 
Iulian Tudor
18 feb. 2015, 12:48
ELENA UDREA a primit un nou aviz pentru ARESTARE şi urmărire penală în Dosarul Gala Bute

Deputații din Comisia Juridică au avizat, miercuri, cererile DNA de începere a urmăririi penale față de Elena Udrea, pentru trei noi infracţiuni de luare de mită, dar şi pentru arestarea preventivă,  în dosarul „Gala Bute”.

Pentru urmărirea penală, s-au înregistrat  23 de voturi „pentru” și 2 abțineri.

În cazul cererii de arestare, votul a fost 16 voturi „pentru”, 4 „împotrivă”, 2 voturi au fost nule, iar trei deputaţi s-au abţinut.

„În cazul cererii pentru începerea urmăririi penale, au fost prezenți 25 de deputați, au fost 23 de voturi pentru și două abțineri. Pentru cererea privind arestarea doamnei Elena Udrea au fost tot 25 de deputați prezenți, 16 au votat pentru, 3 s-au abținut, 4 au votat împotrivă și au fost și două voturi anulate, practic au fost două voturi neutilizate, nu a încercuit niciuna dintre variante”, a declarat Bogdan Ciucă, la finalul ședinței Comisiei juridice.

La ședința comisiei nu a fost prezentă Elena Udrea, în schimb a fost avocatul acesteia, Marius Striblea.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a luat în discuție, miercuri, noile cereri DNA privind începerea urmăririi penale și arestarea preventivă în cazul Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute. 

CITEŞTE ŞI ELENA UDREA, audiată mai bine de patru ore la DNA. A ieşit fără cătuşe

Deşi programată să înceapă la ora 11.30, şedinţa Comisiei Juridice a fost amânată pentru ora 13.30. Deputaţii jurişti au decis să o aştepte pe Udrea să vină să-şi spună punctul de vedere, aceasta aflându-se la DNA, pentru a fi audiată în cazul denunţului făcut împotriva lui Florian Coldea. După ce a ieşit de la DNA, Udrea a anunţat că nu merge astăzi la Paralment, dar va fi prezentă la şedinţa de plen.

Magistrații ICCJ au înlocuit, marți, măsura arestului prevenitiv cu arestul la domiciliu în cazul fostului ministru.

Judecătorii au impus Elenei Udrea mai multe obligații, printre care: să nu comunice cu Dorin Cocoș, Dinu Pescariu, Ana Maria Topoliceanu sau cu membrii familiilor acestora, direct sau indirect; să nu comunice informații referitoare la acuzația penală presei sau prin rețelele de socializare.

CITEŞTE ŞI ELENA UDREA nu a mers la Comisia Juridică, însă se va apăra în PLEN

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale și arestării preventive a Elenei Udrea pentru săvârșirea de noi infracțiuni în dosarul Gala Bute.

„În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de deputatul Elena Udrea, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, în perioada în care avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT); ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului Elena Udrea, pentru săvârșirea infracțiunilor sus menționate”, se arată într-un comunicat al DNA transmis luni.

Spynews
David Popovici a vorbit despre relația pe care o are cu Taisia, iubita lui: „Mă face să nu mă simt vinovat”
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Cum a fost țepuit un român în Turcia: ”Ce era să fac? Să mă iau la bătaie cu ei?!”
Capital.ro
Intră banii în conturile românilor. Au început plățile. Cine va primi 1.500 de euro
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Noua înşelătorie care face ravagii în România. „Au luat câte 200.000 de euro de la Guvern”
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
Țara de vis în care să vă petreceți anii de pensie. Serviciile medicale sunt gratuite și se află în topul statelor cu un nivel de trai avantajos
Spynews
David Popovici luptă pentru aurul olimpic și la 100 de metri. Programul de marți al românilor la Jocurile Olimpice de la Paris
Evz.ro
Locul din România în care te naști din nou. Tot stresul se elimină pe aceste meleaguri
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Florin Salam, primele declarații după ce Roxana Dobre și-a luat copiii și s-a mutat la mama ei: 'N-are rost!'
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Tragedie pe DN7 din Arad: Un tânăr de 22 de ani a murit pe loc după ce prietenul său de 18 ani a intrat în coliziune frontală cu un TIR
Capital.ro
Interdicție pentru proprietarii de câini din România. Îți face direct dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Noi furtuni solare ar putea provoca furtuni geomagnetice cu aurore boreale
MediaFlux
PENSIE 2024. PENSIONArII avantajați de formula de calcul.
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?