„Știți deja că am devenit la rându-mi o știre, de când Elena Udrea ne-a trimis, mie și lui Ion Cristoiu, mai multe mesaje text, în direct. Am hotărât aseară cu Ion Cristoiu să anunțăm acest lucru și să cerem live aprobarea doamnei Udrea să dezvăluim conținutul. Fostul șef al PMP ne-a răspuns că nu poate încălca regulile stabilite de judecător și că nu o putem cita.
Mesajul în sine era o clarificare a uneia dintre situațiile pe care le discutam în emisiune. Discutam un pasaj din denunțul său la DNA, cel referitor la înființarea RTV și ce a știut fostul președinte despre chestiunea asta. Foarte posibil ca interpretarea văzută de Ion Cristoiu la chestiune să nu fi fost tocmai în nuanțele denunțului doamnei Udrea și de aici clarificarea cu pricina. E o informație de background sau de context”, a scris Cătălin Striblea.
Striblea a scris şi despre faptul că „la televizor s-a spus explicit că eu și Ion Cristoiu trebuie să fim aduși la Parchet ca să predăm sms-ul incriminator, să știe procurorii ce scrie acolo și, eventual, Udrea să fie arestată din nou”, dar şi despre propunerea unui procuror, în CSM, ca celor aflați sub control judiciar să li se interzică să mai dea declarații.
„Acest lucru este absurd și încalcă un drept fundamental al cetățenilor, cel la liberă exprimare. Și ar duce la un dezechilibru complet în chestiunea percepțiilor despre un dosar. Procurorii acoperă cu sute de informații piața: referate, surse, rechizitorii, imagini cu cătușe. (…) Cât despre Elena Udrea, dacă o închizi pentru că scrie unor ziariști în emisiune, fără a fi citată, înseamnă că ajungem la o culme a absurdului. Are voie să stea de vorbă cu mine și cu alții și să-și expună punctele de vedere, cât o face în cadru limitat. Iar eu nu am nicio obligație față de statul român să-i pun pe masă corespondența mea. Obligația mea este față de sursa care mi-a oferit o informație. Și o să o folosesc la momentul potrivit”, a completat jurnalistul.