„Când comparăm crema cu tehnicile de îndepărtare a tatuajelor care folosesc laser, unde apar arsuri, cicatrice, băşici, ne dăm seama că am creat un medicament care nu prea are multe efecte secundare”, a explicat Alec Falkenham.
„Crema nu ţinteşte niciuna dintre celulele normale ale pielii, deci nu apare o inflamaţie foarte mare. De fapt, dacă ţinem cont de procesul pe care îl utilizăm în prezent, nu credem că va mai apărea inflamaţie deloc şi va fi, probabil, un anti-inflamator”, a precizat Falkenham, potrivit independent.co.uk.
Metoda fără suferinţe de îndepărtarea tatuajelor pe care o persoană nu le mai doreşte constă în „tratarea” cu cremă de şters tatuajele, care funcţionează ca un fel de gumă-burete: crema se întinde pe pielea tatuată şi atrage în acea zonă celule ale sistemului imunitar care „înghit” treptat celulele tatuate, până când acestea se decolorează total şi, astfel, tatuajul este şters.
Citeşte şi Semnificaţia clară pe care o au TATUAJELE INFRACTORILOR pentru lumea interlopă
Crema creată de Falkenham funcţionează prin atragerea în zona tatuajului a altor celule ale sistemului imunitar, care vor consuma celulele pline de cerneală. În timp, tatuajul devine tot mai fad, până dispare. Crema este încă în faza de testare, iar inventatorul ei mai are de cercetat de câte aplicaţii va fi nevoie pentru ca un tatuaj să fie şters complet.