Efecte terapeutice extraordinare au insa si cojile cepei. Infuzia din coji de ceapa are, printre altele, puternice proprietati tonice, diuretice, antimicrobiene si antispasmotice. Iata cateva probleme de sanatate care pot fi tratatate cu coji de ceapa:
1. Iritatia ochilor. Ceaiul din coji de ceapa scade iritatia ochilor si mentine acuitatea vizuala – o veste buna pentru cei ce au un serviciu legat de incordarea sau de suprasolicitarea vederii, potrivit doctorulzilei.ro.
2. Hipertensiune. Nu este nevoie sa fierbeti cojile de ceapa in apa, ci doar sa turnati apa fiarta peste acestea, rezultand astfel un ceai. Utilizati-l ca un remediu pentru indepartarea surplusului de sodiu si clor din organism, lucru foarte important pentru persoanele care se confrunta cu probleme de inima. Beti zilnic o ceasca de ceai din frunze de ceapa pentru controlul tensiunii arteriale.
3. Ateroscleroza. Se pun 2 linguri de coji de ceapa la 200 ml alcool, se lasa la macerat timp de 7 zile, se strecoara si se pastreaza in sticluta de culoare inchisa intr-un loc racoros. Se ia cate 15-20 picturi pe zi si o lingurita de ulei de floarea-soarelui. Cele 20 picaturi se iau cu jumatete de ora inainte de masa si de 3 ori pe zi. Tratamentul se face timp de o saptamana, apoi va urma o pauza de o saptamana si se repeta.
Citeşte şi Efectele miraculoase ale cepei. Lupta şi împotriva cancerului
4. Spasme musculare. Daca aveti spasme musculare o ceasca de ceai din coji de ceapa, consumata inainte de culcare, va amelioreaza problema si va ajuta sa aveti un somn linistit.
5. Gat rosu. In caz de congestie si durere la nivelul gatului, se prepara o infuzie din cateva coji de ceapa la o cana de apa fierbinte; dupa infuzare, solutia se strecoara si se foloseste cand este calduta pe post de gargara.
6. Intarirea sistemului imunitar, dar si adjuvant in caz de gripa. Se amesteca o lingura de coji de ceapa maruntite cu o lingurita de pudra de radacina de lemn dulce si o mana de ace de pin (40 – 50 g), peste care se toarna 2 litri de apa fierbinte.
Compozitia se fierbe timp de 20 de minute, se adauga apoi 2 linguri de macese zdrobite si se mai fierbe timp de un minut. Solutia se toarna intr-un termos, dupa 10-12 ore se strecoara si se tine la racoare. Se consuma cate un litru pe zi.
7. Afte, stomatita si gingivita. Se clateste gura cu o solutie concentrata din coji de ceapa. Aceasta se prepara din 3 lingurite de coji de ceapa maruntite, peste care se toarna 0,5 l de apa clocotita, iar apoi se lasa la macerat timp de 7-8 ore, se strecoara si se foloseste.
Citeşte şi Ce se întâmplă dacă mănânci o jumătate de ceapă pe zi