„Ginsengul românesc”, remediul pentru cele mai grave boli

Brânca ursului, considerată a fi un adevărat "ginseng-românesc", poate fi un remediu pentru cele mai grave boli ale secolului. Cunoscută din antichitate pentru proprietățile afrodisiace, studiile recente o recomandă pentru reducerea stărilor de stres, de oboseală și epuizare, planta având puternice efecte de stimulare a vitalității organismului uman, redând tonusul și pofta de viață.
Alina Costache
24 feb. 2015, 18:09

Brânca ursului (Heracleum sphondylium), popular denumită și „crucea-pământului”, face parte din familia Umbelliferae (Apiaceae), fiind o plantă înaltă cu frunze mari de culoare verde închis și flori mici, albe, adunate în buchețele radiale ca niște umbrele întoarse. Planta înflorește din iunie până spre octombrie și, la maturitate, produce fructe elipsoidale, plate, care conțin semințe. Frunzele sale mari se aseamănă cu laba ursului. Are un miros specific, foarte aromat și ușor înțepător, care este inconfundabil. Este răspândită în pădurile din Europa. Crește în pădurile luminoase dar și în zone deluroase și umede, scrie doctorulzilei.ro.

Brânca ursului conține: furanocumarine (psoraleni), bergapten, izobergapten, pimpinellin, izopimpinellin, sphondin, carbohidrați etc. De asemenea, are în compoziție heracleină (părțile aeriene), ulei esențial, alcooli și n-octanol (ulei hexilbutirátem, și acizi caprici).

Citeşte şi Beneficii pentru sănătate ale seminţelor de dovleac

Toate părțile plantei prezintă proprietăți antireumatice, antispasmodice, carminative, febrifuge, odontalgice și stimulente. În scop terapeutic, de la plantă se folosesc rădăcinile, semințele, florile, mugurii și frunzele, sub formă de pulbere, tinctură, macerat, decoct etc. Cozile inflorescențelor sunt partea de plantă cel mai frecvent folosită, deoarece au proprietăți afrodisiace, stimulente hormonale și hipotensoare foarte puternice. Rădăcina are, și ea, proprietăți afrodisiace, însă nu atât de intense ca semințele, iar de curând i-a fost descoperită și o acțiune de stimulare a imunității. Rădăcinile se recoltează primăvara devreme sau toamna târziu, spre sfârșitul perioadei de vegetație, iar semințele în august-septembrie.

Studiile științifice moderne confirmă valoarea terapeutică a acestei plante. Decenii de-a rândul, această plantă a fost considerată un panaceu în tratarea unor afecțiuni precum tulburările psihice la copii, reumatismul și migrenele. Planta a fost folosită în tradiția populară chiar și în tratamentul epilepsiei.

Planta întreagă este afrodisiacă. Tinctura de Brânca ursului este un adevărat elixir contra sterilității masculine și feminine, contra menopauzei premature și a andropauzei premature, precum și contra frigidității și impotenței, deoarece conține substanțe active care acționează simultan asupra glandelor endocrine, a sistemului nervos și a aparatului cardiovascular. Brânca ursului este recunoscută drept una dintre cele mai eficiente plante ce tratează infertilitatea, beneficiile sale fiind demonstrate prin studii științifice de amploare. Cercetătorii care au studiat planta susțin că nenumărate femei au reușit să rămână însărcinate după tratamentul cu această plantă și mulți de bărbați și-au rezolvat problemele sexuale. Spre deosebire de medicamentele afrodisiace, tinctura de Brânca ursului poate fi administrată și la hipertensivi.

Citeşte şi Cockteilul MIRACULOS: Ingredientele care te scapă de 6 BOLI GRAVE

Brânca ursului este mediu-expectorantă și sedativă, utilă în tratamentul laringitelor sau bronșitelor. Aceasta are efect expectorant, ajutând la eliminarea secrețiilor în exces de pe căile respiratorii. Are și efect antibiotic, luptând direct cu infecțiile bacteriene. Extractele etanolice sau apoase din plantă au demonstrat o acțiune antimicrobiană. Studii de laborator efectuate în 2006, la mai multe universități din Turcia, au arătat eficiența acestei plante, atât contra bacteriilor grampozitive, cât și asupra celor gramnegative. Frunzele fiind tonice, sunt folosite în tratamentul natural al răcelilor, din acestea putând fi preparată o băutură cu efect liniștitor asupra durerilor de gât.

Tratamentul cu tinctură preparată din Brânca ursului este recomandat, de asemenea, în stări de oboseală psihică și fizică, dar și în boala Parkinson, în paralizii și pareze, în scleroza multiplă și în balonări, însoțite de colici.

Citeşte şi Uimitor! Ce se întâmplă dacă bei de două ori pe zi suc de aloe vera?

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'