Funcţionara al cărei nume nu a fost dat publicităţii lucra pentru Programul de Dezvoltare al Naţiunilor Unite. Femeia are cetăţenie italiană.
La rândul său, ONU a confirmat într-un comunicat că doi dintre funcţionarii săi fuseseră răpţi şi apoi eliberaţi la Sanaa. Comunicatul ONU nu dezvăluie nimic despre acest incident, dar transmite mulţumiri pentru „eforturile autorităţilor yemenite privind obţinerea eliberărrii celor doi funcţionari ai săi” răpiţi în Sanaa, informează Associated Press.
Citeşte şi Statele Unite şi Marea Britanie şi-au închis ambasadele din Yemen. Securitatea ţării este ameninţată
Ministrul Apărării din Yemen a dezvăluit, într-un comunicat, că trupele yemenite i-au eliberat pe cei doi funcţionari italieni din mâinile răpitorilor lor din provincia Marib, sin nord-estul ţării, aflată la aproximatv 160 de kilometri de Sanaa. Ministerul a mai precizat că a aresta şi un număr (neprecizat, n.r.) de suspecţi din Sanaa, despre care se crede că ar fi cooperat cu răpitorii celor doi funcţionari ai Organizaţiei Naţiunilor Unite.
Răpirile sunt un lucru frecvent în Yemen, o ţareă săracă, unde tribalii şi militanţii care au legături cu reţeaua teroristă Al-Qaida iau ostatici pentru a extorca bani sau pentru schimburi de prizonieri.