Părinţii fetiţei care a murit în fosa septică dau în judecată primăria

Părinţii fetiţei din localitatea dâmboviţeană Viişoara, care a murit, luni, după ce a căzut în fosa septică din curtea şcolii, au declarat că vor da în judecată Primăria Ulmi, de care aparţine unitatea şcolară, pe care o consideră responsabilă de moartea copilei lor.
Romania TV
13 mart. 2012, 21:01
Părinţii fetiţei care a murit în fosa septică dau în judecată primăria

„Nu îmi vine să cred nici acum că fata mea nu mai este. A plecat veselă de acasă, în pauză s-a jucat ca orice copil şi acum e moartă. O iubeam ca pe ochii din cap. Primăria trebuia să repare dacă ştia că e pericol. Ea e de vină că nu s-au consolidat toaletele la scoală. Vinovatul trebuie să plătească”, a declarat Marinela, mama fetiţei, potrivit Mediafax.

La rândul său, tatăl copilei susţine că va da în judecată Primăria din Ulmi, pe care o acuză de tragedia produsă.

„Voi da în judecată Primăria Ulmi”, a spus tatăl copilei moarte.

Trei fetiţe de clasa a II-a de la şcoala din Viişoara au căzut, luni, în fosa septică aflată în curtea unităţii. În urma incidentului, care s-a petrecut într-o pauză, una dintre fetiţe, în vârstă de opt ani, a murit.

Reprezentanţi ai DSP Dâmboviţa, care au autorizat lucrarea, şi ai firmei care a construit grupul sanitar, au fost audiaţi, marţi, la Parchetul Judecătoriei Târgovişte, alături de directoarea şcolii din Viişoara şi de profesorul de serviciu.

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte a fost înregistrat un dosar penal privind persoanele responsabile de producerea accidentului de la şcoala generală Viişoara, comuna Ulmi, judeţul Dâmboviţa, de luni, respectiv directorul şcolii, profesorul care avea în supraveghere elevii pe durata dintre ore, precum şi persoane responsabile de la Direcţia de Sănătate Publică, cele care au fost implicate în procesul de emitere a autorizaţiei sanitare de funcţionare, reprezentanţii societăţii comerciale care a executat lucrările de construcţii la acel grup sanitar, dacă s-a respectat autorizaţia de construire, proiectul tehnic, documentaţia tehnică şi toate schiţele aferente”, a declarat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, procuror Iulian Preda.

El a precizat că în acest caz se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi sub aspectul infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

Loredana Stan, directoarea şcolii din Viişoara (Dâmboviţa), unde trei fetiţe au căzut în fosa septică, una dintre ele murind, a fost schimbată din funcţie, a anunţat, marţi, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa, directoarea şcolii generale din comuna Ulmi, Loredana Stan, a fost schimbată din funcţie, fiind înlocuită cu profesoara Daniela Constanţa Sîrbu.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop rune 29 iulie – 4 august 2024. Mihai Voropchievici dezvăluie ce zodie e sub semnul Uraganului
Capital.ro
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Ceaușescu a construit ilegal Casa Poporului. Mărturiile fostului arhitect-șef al Bucureștiului
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
UE a dat ordin. Se introduce un nou CARD. România va fi obligată să îl folosească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
FSB DEJOACĂ ATACURI TERORISTE ÎN DAGHESTAN: TREI SUSPECȚI ARESTAȚI ÎN KASPIK
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!