Misterioasa bilă de metal a fost fotografiată în timp ce expulza o substanță biologică, care ar putea fi materie genetică. Revine în atenție teoria numită Panspermie, conform căreia viața a apărut pe Pământ, printr-un procedeu de fecundare exterior planetei. Laureați ai premiului Nobel, cum ar fi Carl Sagan, au lansat această teorie de mult timp, potrivit efemeride.ro.
Cercetătorii englezi descriu această bilă ca fiind de dimensiunile unui fir de păr, care are mai multe filamente în exterior, iar în interior are o substanță biologică. Cercetătorii au supus bila la raze x și au fost surprinși să constate că este formată din titan și vandium. Bila a fost descoperită pe un balon care a fost trimis la o altitudine de 27 de kilometri, pentru a recupera particulele venite din spațiu. Bila a lăsat o amprentă pe balon, semn că aceasta prin contact elimină substanța biologică.
Cercetătorii spun că o bilă de origine terestră nu putea să aibă un asemenea impact asupra balonului, deoarece nu putea avea o asemenea viteză. NASA a dat un comunicat în acest sens în care susține descoperirea cercetătorilor englezi. Mai mult, NASA precizează că viața extraterestră poate ajunge pe Pământ și prin meteoriți sau comete.
Surveyor 3 este o sondă americană care a ajuns pe Lună, în aprilie 1967. Astronauții misiunii Apollo 12 au recuperat o parte din această sondă și au adus-o pe Pământ. În cabina sondei au fost plantate peste 100 de bacterii, pe care americanii le-au depus, pentru a vedea cum se comportă ele în condițiile de pe Lună.
După trei ani, când bucățile din sondă au ajuns pe Pământ, cercetătorii au constatat că bacteriile au supravieţuit în condiții ostile de mediu.
NASA susține că a fost o primă dovadă care vine în sprijinul teorie numite Panspermie. În anul 2001, în mai multe sate din sudul Indiei, a căzut o ploaie de culoare roșie. Localnicii au crezut că este sfârșitul lumii, însă, autoritățile indiene au susținut că ploaia se colorase din cauza prafului pe care-l conținea și care provenea din deșertul Arabiei.
Aflat la fața locului Louis Godfrey, fizician indian, a fost sceptic la explicațiile autorităților și a continuat ancheta pe cont propriu. El a constatat că nu era vorba de particule de praf. În realitate erau particule vivante, asemănătoare globulelor roșii. În laborator, cercetătorii și-au dat seama că aceste particule nu aveau ADN. Specialiștii nu au putut explica această anomalie. Anual, pe suprafața Pământului, meteoriții, prin ciocnirea lor cu Pământul, aduc 500 de tone de rocă. Există o probabilitate foarte mare ca aceste roci să fie purtătoare de viață extraterestră. Suntem extratereștrii?
SURSĂ: efemeride.ro