„Așa cum v-am promis în 5 ianuarie, astăzi, în 28 februarie, Comisia de unificare a PNL a aprobat proiectul programului de guvernare al PNL”, a anunțat Blaga.
Programul, orientat spre dezvoltarea clasei de mijloc și a capitalului autohton pune accent, de asemenea, pe educație și sănătate, își asumă toate angajamentele derivate din calitatea de membru al UE și NATO a României, dar ține cont și de particularitățile naționale, și va fi lansat spre dezbatere publică și internă, urmând ca la începutul lunii aprilie să fie aprobat în forurile de conducere ale formațiunii, potrivit lui Blaga.
Proiectul de guvernare propus de liberali respectă doctrina de centru-dreapta, a PNL și a PPE, a afirmat co-președintele PNL.
„Documentul programatic este în concordanță cu programul politic în 10 puncte lansat de președintele României, Klaus Iohannis, în timpul campaniei prezidențiale: Va sta la baza parteneriatului nostru cu președintele pentru realizarea proiectului de țară ‘România lucrului bine făcut'”, a subliniat Blaga.
Co-președintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, în cadrul aceleiași conferințe, că proiectul programului de guvernare al PNL își propune menținerea macrostabilității economice, precum și necesitatea unor sisteme publice solide.
Gorghiu a adăugat că printre obiectivele de guvernare ale liberalilor se află crearea condițiilor pentru dezvoltarea clasei de mijloc în România, astfel încât acest de segment să ajungă să reprezinte peste 50% la nivelul societății românești.
Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, propunerea liberalilor pentru funcția de premier, a afirmat că liberalii propun prin programul lor de guvernare „o viziune pentru reproiectarea României pe termen mediu plecând de la platforma prezidențială învingătoare în alegerile prezidențiale ‘România lucrului bine făcut'”.
„Este o viziune de reproiectare a României din perspectivă guvernamentală. Nu suntem tributari ideii că statul sau Guvernul rezolvă toate problemele. România, țara, poate fi schimbată printr-un parteneriat între Guvern și societate, printr-un parteneriat între Guvern și mediul de afaceri, printr-un parteneriat și mediul academic și cultural, un parteneriat între Guvern și românii din afara granițelor, alături de partenerii noștri strategici „, a mai declarat Cătălin Predoiu.