Noul logo o înfăţişează pe cercetătoare în timpul lucrului, în faţa unei mese pe care sunt aşezate mai multe recipiente, probabil pentru reacţii chimice.
Maria Skłodowska-Curie (7 noiembrie 1867, Varşovia – 4 iulie 1934, Sancellemoz, Franţa) a fost o savantă poloneză stabilită în Franţa. A fost prima femeie care a primit un premiu Nobel și singurul savant care a primit două premii Nobel în două domenii științifice diferite (fizică și chimie). A introdus în fizică termenul de radioactivitate. Este cunoscută pentru cercetările sale în domeniul elementelor radioactive, al radioactivității naturale și al aplicațiilor acestora în medicină.
Alături de soţul său, fizicianul Pierre Curie, începe cercetări în domeniul radioactivității, descoperind împreună noi elemente radioactive: poloniul și radiul. Pentru aceste cercetări, cei doi, alături de Henri Becquerel, au primit premiul Nobel pentru fizică în 1903. După decesul lui Pierre Curie, accidentat mortal de o trăsură în 1906, Marie Curie a continuat singură cercetările, iar în 1911 i-a fost decernat premiul Nobel pentru chimie.
Fiica ei Irène Joliot-Curie a fost, de asemenea, laureată a premiului Nobel pentru chimie, în 1935.
Marie Curie şi-a dedicat toată viaţa ştiinţei şi a fondat Institutul Curie din Paris şi Institutul Curie din Varşovia.
Google îşi modifică frecvent logoul pentru a omagia personalităţi ale culturii universale sau pentru a marca momente speciale din istoria lumii.