Ce trebuie să știi când renovezi baia

Dacă te-ai hotărât să îți renovezi baia, noi îți venim în ajutor cu o serie de pași pe care îi poți urma ca să-ți ușurezi munca, pornind de la planificarea bugetului și timpului și până la câteva recomandari de produse de calitate superioară, care aduc caminului tau funcționalitate și confort.
Romania TV
02 mart. 2015, 15:06
Ce trebuie să știi când renovezi baia

Să începi un proiect nou poate fi o experiență plină de entuziasm, dar care se poate transforma într-o aventură stresantă, din clipa în care începi să te confrunți cu primele probleme. Ca să eviți astfel de incidente neplăcute, noi îți recomandăm să stabilești de la început câteva reguli cheie. În primul rând, gândește-te bine ce sumă esti dispus să aloci pentru renovarea băii.

Planifică atent bugetul

Bugetul este important, pentru că te ajută să faci investiții inteligente, care să își dovedească valoarea în timp și să nu te pierzi în detalii costisitoare. Ar fi bine să iei în calcul și micile inadvertențe care vor apărea cu siguranță și să îți calculezi o marjă de 10-20%, bani pe care să îi pregătești în plus pentru situațiile neprevăzute, cum ar fi, de pildă, epuizarea unor stocuri sau un preț mai mare pentru obiectele sanitare preferate. 

 (w500)

Baie mediteraneană – montaj piatră naturală (mozaic perete, pardoseală, placare perete, blat travertin clasic, lavoar de travertin și adeziv necesar întregii lucrări) – 2395,50 lei – detalii aici

Organizează-ți timpul eficient

Pe lângă planificarea unui buget, îți recomandăm să îți organizezi timpul și să planifici renovarea băii în etape. De exemplu, în funcție de dorințele și așteptările tale, să te gândești ce poți face la început, la ce procese ai nevoie de ajutor și când e cazul să chemi un specialist să te ajute.

După ce ai stabilit bugetul și timpul, gândește-te la design. Te poți inspira din sugestiile de pe blogul piatraonline.ro, cum ar fi baia mediteraneană, de inspirație marocană sau baia de inspirație grecească. Cu siguranță vei găsi inspirație si în articolul „Amenajarea baii-stil clasic si inspiratie venetiana

 (w500)

Alege produse de calitate, cu design inspirat si personalizat

Dacă îți dorești o baie care să îți reflecte personalitatea, să inspire rafinament și bun-gust, atunci cu siguranță că vei dori să faci o vizită showroom-ului piatraonline.ro din București sau să te inspiri din imaginile postate pe site-ul piatraonline.ro. Vei vedea aici cât de frumos arată baile acoperite de plăci din travertin, vei putea studia eleganța clasică a suprafețelor pe care au fost montate plăci de marmură sau vei admira aspectul pragmatic și eficient al plăcilor de granit.

Fiecare material spune o poveste și conturează o atmosferă anume, așadar nu te grăbi și sfătuiește-te cu un consultant PiatraOnline.ro dacă îți dorești ca baia ta să fie funcțională, corect izolată și cu un aspect inedit. Travertinul are o culoare inspirată din nuanțele pământului, marmura invită la băi relaxante și parfumate, prin eleganța texturii sale elegante, în timp ce granitul îmbracă totul cu un strop de magie, datorită jocurilor de lumină și umbră.

Chiuvete, cădite și lavoare speciale

Perioada în care obiectele sanitare din baie trebuiau să fie albe, impersonale și reci a trecut de mult, acum tendințele se îndreaptă către chiuvete, cădite și lavoare din materiale naturale, în culori calde, discrete. De asemenea, o nouă tendință este folosirea unui lavoar rotund sau pătrat, forma clasica de chiuvetă fiind, mai degraba, de domeniul istoriei.

Te poți inspira din sugestiile prezentate în articolul „Cinci idei de lavoare de piatra naturala”, unde vei descoperi lavoare rotunde, din combinații de materiale îndrăznețe, precum lemnul și piatra sau metalul și sticla. În gama noastra, pe lângă lavoarele rotunde, vei mai vedea lavoare pătrate, cu un design modern sau cele speciale, cu forme unice, de lacrimă, de pară sau de amforă. 

(w500)

Lavoar special din oferta piatraonline.ro

Deși lavoarele și cădițele de duș din materiale naturale sunt expuse frecvent contactului cu apa și umidității, acestea nu suferă alterări, întrucât piatra naturală este prin însăși natura sa, puternică, la baza procesului de formațiune stând acțiuni geomorfologice dintre cele mai variate.

Alege materiale potrivite pentru pereți și pardoseală

În funcție de stilul tău și ținând cont și de bugetul pe care l-ai trasat la început, notează materialele pe care le vei folosi pentru a placa pereții și pardoseala. Trebuie să ai în vedere ca materialele pe care le alegi să fie durabile și să nu alunece. De asemenea, fii foarte atent când selectezi adezivii și produsele pentru hidroizolație. Inutil să mai precizăm că în baie atmosfera umedă poate afecta în timp aspecțul pereților și al pardoselii, asadar investește în produse de calitate, care îți garantează longevitatea proiectului.

Nu uita de măsuratori

Chiar dacă baia este, de obicei, cea mai mică încăpere dintr-o casă, este una dintre cel mai des utilizate de toți membrii familiei, în egală măsură. Aici bărbații familiei se bărbieresc, doamnele se relaxează în căzile parfumate cu uleiuri și spumant, în timp ce micutii primesc primele noțiuni legate de igiena personală.

Pornind de la aceste premize, nu uita să măsori și să notezi localizarea conductelor, a cablurilor electrice și dimensiunile standard ale elementelor sanitare, care să corespunda nevoilor tuturor membrilor familiei. Nu lăsa prizele neacoperite, dacă în familia tau sunt minori mai mici de patru ani. Pregătește cabluri suficient de lungi, care să susțină în același timp consumul electric al unui uscător de păr dar și al unei mașini de bărbierit.

Fii foarte atent la iluminat

O baie slab luminată, chiar dacă impecabil amenajată, are un aspect trist și neplăcut. Caută aplice în tonuri contrastante cu nuanțele pe care le-ai folosit la pereți și la pardoseală, pentru un look modern și în tendințe. Vei vedea că sursa de lumină amplasată corespunzator va spori considerabil calitatea atmosferei în camera de baie.

DailyBusiness
Ai planuri pentru luna octombrie? Meteorologii anunță cum va fi vremea în fiecare zi, toată luna
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Cele 5 zodii pentru care se întoarce roata norocului în octombrie și noiembrie. Taurii și Fecioarele, printre cele mai avantajate
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. Când se schimbă ora în România. Cum dăm ceasurile
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Hotărâre drastică pentru toți românii care stau la casă!
Adevarul
„Am mâncat sandvișuri uriașe cu creveți la aceeași masă cu KGB-ul” . Jens Stoltenberg a dezvăluit cum a încercat să recruteze un agent sovietic
wowbiz.ro
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
La cât timp se spală așternuturile, dacă ai animal de companie. Regula te scapă de neplăceri
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?
Cancan.ro
Mario Fresh, primele declarații după despărțirea de Alexia Eram: 'A fost o decizie dificilă pentru amândoi!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se schimbă neapărat la mașină. Șoferii, obligați la service înaintea iernii. Nu sunt anvelopele
StirileBZI
Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru ajutoarele de încălzire 2024-2025! Cererile se depun până pe 20 noiembrie
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
substantial.ro
Despre Newsletter: Sinteza informațiilor esențiale de la Digi24
MediaFlux
Se MODIFICĂ aceste PENSII! Casa de Pensii a EXPLICAT EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
”Țara te vrea prost”: Sarmalele Reci – o trupă mai actuală ca oricând