Triunghiul albastru intr-un patrat portocaliu marcheaza cladirile care au in subsol spatii ce pot adaposti oameni in caz de razboi.
In Bucuresti, exista patru mii de spatii care pot adaposti peste 1 milion de oameni. Problema e ca multe dintre ele se afla in blocuri vechi, care au nevoie de reparatii. Pentru ca nu au mai fost folosite de ani de zile, nu au un sistem de ventilatie functionabil. Pe langa subsolurile blocurilor, sunt luate in calcul si statiile de metrou.
În contextul în care specialiştii estimează că mii de bucureşteni şi-ar putea pierde viaţa în cazul unui cutremur, precum cel din 1977, Primăria Capitalei a dotat 12 şcoli şi Arena Naţională cu materiale şi echipamente necesare supravieţuirii în situaţii de urgenţă.
Citeşte şi: În Bucureşti există 13 TABERE DE ADĂPOST în cazul unui CUTREMUR PUTERNIC. Vezi unde sunt amplasate
CITEŞTE ŞI Bucureştiul, a zecea capitală din lume cu grad ridicat de RISC SEISMIC VIDEO
Arena Naţională a fost aleasă pentru adăpostirea posibililor sinistrați în caz de situații de urgență. Stadionul poate găzdui până la 25.000 pe persoane sinistrate, este situat într-o zonă apropiată de centrul Capitalei, dispune de căi facile de acces, toalete, cabinet medical, spaţii de depozitare etc.
Arena a fost dotată la rândul ei cu 12.600 paturi de campanie, 16.500 de saci de dormit şi 3.000 de marmite.
VEZI ŞI Lista clădirilor din Bucureşti cu RISC RIDICAT DE PRĂBUŞIRE în caz de CUTREMUR
În perioada 10 mai-10 iulie 2014, au fost distribuite 4.806 truse dintr-un total de 6.000, către locuitorii din 119 imobile.
CITEŞTE ŞI GHEORGHE MĂRMUREANU: „Va fi un CUTREMUR de mare adâncime în România”