Cilica Stângaciu, care a susţinut examenul de Bacalaureat în 2013, ajungând să fie cercetată penal şi condamnată de prima instanţă la şase luni cu suspendare, este trecută de prima tinereţe, potrivit replicaonline.ro. Aceasta va împlini 43 de ani în iulie 2015. În plus, femeia, care este căsătorită şi are o fetiţă, a plecat în Germania, la muncă. Acolo a şi primit vestea primei condamnări.
Cât despre Aurel Boboşatu, care a primit patru luni cu suspendare, acesta va împlini 47 de ani peste câteva zile. Şi el este căsătorit, are o fetiţă şi este din Limanu. Prin urmare, nu este vorba de doi tineri care au vrut cu orice preţ să ajungă la facultate, ci de oameni care au fost nevoiţi să urmeze cursurile unui liceu la vârste mai înaintate şi, totodată, să dea bani grei pentru a se alege cu diplomă de BAC. Însă, lucrurile nu au mers chiar cum s-au aşteptat, în loc de diplomă cei doi s-au ales cu dosare penale şi condamnări.
În dosar „Fraudă la BAC”au fost trimise în judecată 12 persoane, singurul care a primit o pedeapsă cu executare, de doi ani, fiind Gheorghe Amza, preşedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul „Ion Banescu” din Mangalia din 2013. Ceilalţi, Ingrid Iulia Rădulescu (vicepreşedinte al comisiei de bacalaureat), Florin Pădureanu (membru al comisiei de bacalaureat), Doina Manoleasa (membru al comisiei de bacalaureat), Valeria Maria Tudosa (membru al comisiei de bacalaureat), Otilia Cornelia Stere (secretara comisiei de examen), Veronica Cara, Mihaela Valentina Balint (cadru didactic supraveghetor), Urziceanu Viorel (tatăl unui elev), Gabriela Alexoiu (mama unui elev) şi cei doi candidaţi prezentaţi mai sus, respectiv Cilica Stângaciu şi Aurel Boboşatu, au primit pedepse cu suspendare.
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă şi, cel mai probabil, va urma un recurs la Curtea de Apel Constanţa.
CITEŞTE ŞI: Un inspector de la Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, trimis în judecată