1. Banane. Bananele contin trei zaharuri naturale – sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. O banana iti poate oferi o explozie de energie. Aceste fructe contin triptofan, unul din 8 aminoacizi esentiali, pe care organismul in transforma in serotonina, cunoscuta si ca „hormonul fericirii”. Rezultatul este relaxare si imbunatatire a starii de spirit. Bananele sunt bogate in fier si pot stimula productia de hemoglobina din sange, ceea ce ajuta persoanele care sufera de anemie, scrie perfecte.ro.
2. Kiwi. Kiwi usureaza problemele cu respiratia precum astmul, tusea si respiratia suieratoare. Este, de asemenea, un prebiotic. Nutrientii prebiotici ajuta la hranirea bacteriilor probiotice (aceste bacterii sunt esentiale pentru o sanatatea optima). Aceasta ajuta la mentinerea sanatatii sistemului digestiv in timp ce previne si dezvoltarea altor probleme de sanatate.
3. Zmeura. Proprietatile terapeutice ale fructelor vizeaza, in primul rand, afectiunile interne, avand efecte astringente, antibacteriene, antidiareice, antiinflamatoare, diuretice, depurative, stomahice, vitaminizante si energizante. In afectiunile externe actionează in îngrijirea pielii, prin efecte de regenerare, astringente, exfoliante si de catifelare.
Citeşte şi 9 dintre cele mai PERICULOASE ALIMENTE de consumat
4. Vinete. Vinetele au toate calitatile unui aliment pentru slabit: sunt pline de fibre si de apa si au foarte putine calorii.
5. Usturoi. Imbunatateste sistemul cardiovascular, este un antibiotic natural, are ontinut ridicat de vitamina (Vitamina A, B1, B2 si C) si este anticancerigen. In plus, favorizeaza digestia, are efect decongestiv si stimuleaza imunitatea organismului.
6. Sfecla. Este unul din cele mai banale, dar si cele mai sanatoase alimente din lume. Culoarea vie a sfeclei rosii reflecta concentratia mare de antioxidanti, care te protejeaza de radicalii liberi si iti intaresc organismul.
7. Spanac. Spanacul are putine calorii si o multime de vitamine si minerale. O portie de spanac iti va aduce vitamina A buna pentru intarirea imunitatii si vitamina K, necesara pentru sanatatea oaselor. Este o sursa buna de proteine si calciu, de care ai nevoie intr-o dieta echilibarata, dar si de fibre, care ajuta digestia.
8. Pui de tara. Intr-o lume in care aproape orice aliment are hormoni si este modificat genetic, cel mai indicat este sa gasesti o sursa de incredere de la tara si sa procuri carne de pui autentica. Poti sa o adaugi in supe si ciorbe, in mancaruri sau o poti prepara la cuptor si gratar.